Minden influenzavírust elpusztít egy orosz gyógyszer

A vírusellenes szer alkalmas A és B típusú influenza, illetve az összes légúti fertőzést okozó vírus elpusztítására - hozta nyilvánosságra az orosz gyógyszer hatékonyságát az "Antirival Research" folyóirat.

A szer szedése jelentősen lerövidíti a betegséget, csökkenti a lázat és a szövődmények kialakulásának esélyét.

A laboratóriumi kutatások bebizonyították, hogy az arbidol nevű hatóanyag legyőzi az influenza vírust. Ez tehát újabb lehetőség egyrészt a szezonális influenza elleni küzdelemben, másrészt az esetleges világjárvány (pandémia) esetén is.

Egy influenza világjárvány komoly közegészségügyi és gazdasági következményekkel járhat: megbénulhatnak a közszolgáltatások, leállhat a közlekedés, az élelmiszertermelés. Beláthatatlan következményei lehetnek az egyének életére - ráadásul rengeteg halálos áldozatot követelne az új betegség. A legismertebb pandémia az 1918-as, amely a spanyol királyi család egyik tagjának halála és a spanyol média folyamatos jelentései miatt "spanyolnátha" elnevezést kapta. Ebben a járványban világszerte körülbelül 20 millióan haltak meg. Magas megbetegedési és halálozási gyakorisággal jellemezhető világjárványok az elmúlt évszázadban 25 évenként fordultak elő, a legutolsó 1968-ban volt - ezért tartanak attól a szakemberek, hogy közeledik egy újabb betegséghullám.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint az influenza és a légúti megbetegedések aránya az összes fertőző betegségek 95 százalékát teszik ki - tehát ezen betegségek gazdasági hatása hatalmas. Csak Oroszországban évente 27,3 - 41,2 millió beteget kezelnek ilyen betegségekkel.

Ez az oka, hogy az orosz tudósok is kiemelt figyelmet fordítottak a gyógyszerkutatásban arra, hogy előállítsanak egy influenzavírus elleni szert. A klinikai gyakorlatban már régóta használják a kiváló hatékonyságúnak bizonyult készítményt, amelyet a szervezet jól tolerál.

Forrás:
www.medportal.ru

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső