A DNS-e miatt tudta meg, hogy gyilkos volt az apja

Egy DNS-adatbázis révén tudta meg egy amerikai férfi, hogy az apja elítélt gyilkos volt, aki megszökött a börtönből, és új életet kezdett.

William Leslie Arnold mindössze 16 éves volt, amikor 1958-ban megölte a szüleit, és eltemette őket omahai otthonuk kertjében. Ennek oka az volt, hogy a szülők nem engedték meg neki, hogy a kocsijukkal elvigye a barátnőjét egy autós moziba - írja a The Guardian. Ezután mindenkinek azt mondta, hogy a szülei elutaztak, de két héttel később letartóztatták. Mindent bevallott a rendőröknek, megmutatta nekik a sírjukat is.

Kétszeres életfogytiglanra ítélték a nebraskai állami börtönben. 1967-ben viszont megszökött, majd Kaliforniában megnősült, és fia is született. '78-ban utazott el Új-Zélandra, majd végül Ausztráliába, ahol kereskedőként élt. 

DNS adatbázis DNS
EGY DNS-adatbázisnak köszönhetően derült ki az igazság. Fotó: Getty Images.

A hatóságok viszont nem adták fel az ügyét. A szökött gyilkos testvére, James Arnold DNS-mintát adott a rendőrségnek, akik ezt feltöltötték az egyik DNS-adatbázisba. Két évvel később pedig egyezést mutatott egy chicagói férfival, akiről kiderült, hogy William Arnold fia.

A férfi a személyazonosságát nem akarta nyilvánosságra hozni, de azt lehet tudni, hogy John Damonként ismerte az apját. Úgy tudta, az apja árva volt, de most kénytelen volt szembenézni az igazsággal.

"Nincs figyelmeztetés a DNS-teszten, hogy talán nem fog tetszeni az, amit találsz. De nem bánom, hogy így történt, most már legalább tudom az igazságot" - mondta a férfi a CNN-nek.

Az egykori szülőgyilkos 2010-ben halt meg Brisbane-ben.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27 °C
Minimum: +11 °C

A pára- és ködfoltok (legkésőbb délelőtti) feloszlását követően többnyire derült, napos időre van kilátás. Csapadék nem lesz. A légmozgás mérsékelt marad, csak Sopronnál fordulhatnak elő időnként élénk széllökések déli irányból. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Késő estére többnyire 14 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet. Fronthatásra napközben nem kell számítani, a nagy hőingás azonban sokak szervezetét megterheli.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra