Lélekvándorlás - tudományos magyarázat?

Általában természetfelettinek nevezik azokat az eseteket, amikor az ember olyan eseményekre emlékszik, amelyek más emberrel történtek meg, és olyan helyekről tud, ahol soha nem járt. A tudománynak már van saját magyarázata a reinkarnációra.

Egy anya halhatatlan lelke

Csak egy példa a dokumentált esetek közül: egy kislány meg van győződve arról, hogy neki felnőtt gyermekei vannak. Aggódik értük és figyelmezteti őket a veszélyekre. Részletesen leírja a ház berendezését, a férjét, akivel ott élt - állítólag - sok évet. A pszichiáter tanácsára a kislány szülei megkeresték a várost, amely megjelenik a kislány látomásaiban. Ott minden nehézség nélkül megtaláljak a leírt utcát, a házat és meglepő módon találkoznak a kislány "rokonságával" is.

Sokan az ilyen eseteket a halhatatlan lélek más testben való jelenésével magyarázzák. De Opiah Orotasz orosz professzornak van egy saját elképzelése erről. Úgy véli, hogy a kisgyerek pszichéje képes volt rákapcsolni arra a hatalmas információs tárolóra, amely a kollektív tudatalattiban van elrejtve. Ez pont olyan, mint amikor a személyi számítógép rákapcsolódik az internetre.

Az emberi psziché csak az emlékezetében lévő információ pár százalékát használja. A lelki egyensúly megőrzése érdekében az agy megtanul nem csak emlékezni, de felejteni is: vagyis a nem aktuális információt elraktározza a memória távoli, mély sejtjeibe. Ám egyes személyek ehhez is képesek hozzáférni.

Szunnyadó, emlékező, néma gének

Már P. K. Anohin, orosz tudós is feltételezte, hogy vannak úgynevezett néma gének. Ezek nem vesznek részt a genetikai információk átadásában, de egyáltalán nem passzívak, ugyanis kódolják az összes információt arról, ami az emberek élete folyamán történt. Voltaképpen ezek sajátságos memóriák, amelyek molekuláris szinten emlékeznek mindenre, még arra is, amit az egyszerű memória letöröl. Ilyen emlékező sejtek a test minden részén vannak.

Ezért fordulhat elő, hogy amikor az emberek hozzáérnek valakihez vagy valamihez, akkor nagyon sok ilyen információt "szednek magunkra" olyan emberekről, akiket nem is ismertek. Az így hordozott adatok "szundikálnak", de vannak személyek, akik valamilyen oknál fogva fel tud ébreszteni ezeket az információkat.

Orosz kutatók szerint mindez változtathatja a "halál" értelmezését, hiszen amíg rendelkezésre áll a meghalt ember génanyaga, addig a hozzá tartozó információk is kinyerhetők. Akár az is előfordulhat, hogy klónozással a meghalt ember teljes értékű mása is létrehozható, mivel a "szótlan" gének őrzik összes információt, amit az ember megszerzett az élete során.

Ráadásul a megfelelő feltételek mellett a sejteket szinte korlátlan ideig meg lehet őrizni: Raul Kano, a Kaliforniai Egyetem professzora például sikeresen felélesztett egy 30 millió évvel ezelőtti mikrobát.

Forrás:
www.aif.ru

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció