Legyőzheti a mellrákot az étrendkiegészítő

A keserűuborka-kivonat, mely egy közönséges étrend-kiegészítő, jelentős hatást fejt a az emlőráksejtek növekedésére - írja a Cancer Research című folyóirat.

"A keserűuborkából készült kivonat számos jelátviteli utat befolyásol, mely az emlőráksejtek halálához vezet" - nyilatkozta Ratna B. Ray, a Saint Louis Egyetem patológus professzora. - "A kivonat olyan étrend-kiegészítő, mely segít az emlőrák megelőzésében."

Korábban kimutatták, hogy a keserűuborka (Momordica charantia) vércukorcsökkentő, és vérzsírcsökkentő hatással rendelkezik, emiatt a népi gyógyászat Indiában, Kínában, és Közép-Amerikában használja cukorbetegek kezelésében.

Ray és munkatársai emberi emlőráksejteket, és emlőhámsejteket teszteltek, és kimutatták, hogy a kivonat gátolja a rákos sejtek növekedését, sejtosztódását, és elősegíti a programozott sejthalált.

Rajesh Agarwal, a Colorado Egyetem farmakológus professzora, a Cancer Research helyettes szerkesztője szerint egy egyszerű tanulmány segítségével valóban el le lehetne dönteni, van-e a keserűuborkának rákot megelőző hatása. Szükség is van új ágensekre, ugyanis az emlőrák a világon nők között a leggyakoribb daganatos halálok. A keserűuborka C-vitamint, karotinoidokat, flavinokat és polifenolokat tartalmaz, ezeknek tulajdonítható az immunrendszert erősítő hatás.

Forrás: Medipress hírszolgálat
Animáció: HáziPatika.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés