Injekció törpeség ellen?

A törpenövés kezelésére olyan kezelési módot fejlesztettek ki francia kutatók, mely három éven belül embereken is alkalmazható lesz.

A Mediterrán Molekuláris Kutatóközpont munkatársai fehérjemolekulákat fecskendeztek achondroplasiás egerek szervezetébe, akik ennek hatására normális méretűre nőttek.

Több mint kétszázféle kórkép okozhat törpenövést , ami további fájdalmas szövődményekhez vezethet. A szakértők úgy vélték, hogy proteininjekcióval elejét lehet venni a panaszoknak. A tudományos áttörést az hozta meg, hogy három hónapon át fehérjemolekulát fecskendeztek egerek szervezetébe, így azok normális méretűre fejlődtek.

Volt olyan eset, amikor valakit annyira zavart alacsony testmagassága, hogy eltörette lábait a magasítás kedvéért. Részletek itt ! "A kezelés elképesztően egyszerű, s tényleg hatékony" - mondta Elvire Gouze a The Local című lap hasábjain. "A kísérlet az első lépést jelentette afelé, hogy embereknél is alkalmazni lehessen, de addig még továbbiak vannak hátra. Eddig semmi sem utal arra, hogy náluk ne lehetne használni" - tette hozzá.

A tudósok achondroplasiás egerekbe fecskendeztek proteint heti kétszer három hónapon keresztül. Ez az állapot okozza a legtöbb Science Translational Medicine című szaklapban megjelent tanulmány alapján viszont a serdülőkoron átesettek számára nem lenne megfelelő.

Ilyen egyszerű lenne a törpenövés kezelése?

A kutatók további kísérleteket végeznek egereken, hogy kiderüljön, későbbi életkorban használható-e a kezelés, illetve rögtön születés után. Azután pedig nagyobb testű állatokon, valószínűleg főemlősön fogják kipróbálni.

"Készen állunk arra, hogy 3-5 éven belül embereken is alkalmazzuk ezt a technológiát" - magyarázta dr. Gouze, aki szerint a molekuláris injekció a törpenövéssel járó egészségügyi problémákat is orvosolja, köztük a gerincfájdalmat, a légzőszervi panaszokat és az izomgyengeséget.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)