Így élhetünk száz évig

Tudósok szerint a hosszú élet titka az egészséges életmód, a jómód és a jó gének kombinációja.

Pontosabban az, ha nem vagyunk túlsúlyosak, nem dohányzunk, és 50 éves korunkig sikerül saját otthonba költöznünk. Egy 50 éve tartó kutatásban az életmód és az élettartam közötti kapcsolatot vizsgálták.

A kutatásban részt vevő férfiak mind az első világháború 1913-as kitörése előtt születtek, és 1963-ban kezdték nyomon követni az életvitelüket. A 855 alanyból, mindössze tízen érték meg a századik születésnapjukat - mind nemdohányzók voltak, akik egész életükben ügyeltek arra, hogy fittek maradjanak, és alacsony volt a vérnyomásuk és a koleszterinjük is, és nem mutatták demencia jeleit.

A hosszú élet egyik titka a sportolás

Legalább 54 éves korukig dolgoztak, nem ittak napi négy csésze kávénál többet, és még 50 éves koruk előtt saját otthonuk lett, vagy magas áron béreltek egyet. Közös volt még bennük, hogy mindannyiuk édesanyja a nyolcvanas, vagy kilencvenes éveiben hunyt el.

A kutatásban részt vevő egyik orvos, Dr. Lars Wilhelmsen szerint azoknak, akik hasonlóan hosszú életre vágynak, érdemes mihamarabb letenni a cigarettát, elkezdni a rendszeres sportot, napi négyben maximálni az elfogyasztott kávék számát, és ügyelni a koleszterinszintjükre. A jó genetika ezekre pedig még inkább ráerősíthet.

Hét matuzsálemi kort megért ember elárulta, hogy miként érte el ezt az életkort. A válaszok meglepőek, Önre bízzuk, hogy megfogadja-e a tanácsokat, vagy a tudományosabb magyarázatokra hallgat. Ide kattintva eldöntheti!

Már az olyan egyszerű változtatások bevezetése, mint a több séta, kevesebb cukor, só és zsír fogyasztása és a vitamin- és rostdús táplálkozás bevezetése évekkel hosszabbíthatják meg az életünket, és az életminőségünkön is rengeteget javíthatnak. Forrás: telegraph.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)