Hatvan év után azonosítottak egy megégett kislányt

Hat évtized után, DNS-vizsgálattal sikerült azonosítani egy korábban ismeretlen kislányt, akinek megégett maradványait még 1960-ban találták meg az arizonai sivatagban.

1960 júliusában bukkantak rá egy ismeretlen gyermek maradványaira az arizonai Congressben. Korábbi vizsgálatok előbb 6-8 évre, később 3 és 6 év közöttire becsülték az életkorát.

DNS
DNS-vizsgálat tett pontot az ügy végére. A kép illusztráció, forrása: Getty Images

A Little Miss Nobody néven emlegetett kislány temetésére egyébként a prescotti közösség gyűjtött pénz. A sírkövére is ez a név került.

Végre kiderült, ki volt Little Miss Nobody

Mutatjuk, mit tudnak a mai DNS-tesztek.

A négyéves újmexikói Sharon Lee Gallegost az Alamogordóban élő nagyanyja kertjéből rabolták el egy héttel az előtt, hogy az ismeretlen holttestet megtalálták Arizonában. Az újmexikói hatóságok nem tudták megállapítani, hogy ki rabolta el, és ölte meg a gyermeket, de a nyomozást azóta sem zárták le.

A bűnügy 2015-ben vett fordulatot, amikor a megégett gyermek holttestét exhumálták, és DNS-mintát vettek belőle. A genetikai vizsgálat segítségével megtalált Sharon Lee Gallegos szülei időközben már elhunytak, de unokaöccse, Ray Chavez egy sajtókonferencián köszönetet mondott a hatóságoknak, hogy nem adták fel, és sikerült azonosítani nagynénjét.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: