Hatékony lehet a kesudiókivonat a cukorbetegség ellen

A kesudió magjából készült kivonat hatékony lehet a cukorbetegség ellen - állítják a kanadai Montreali és a kameruni Yaoundé Egyetem kutatói.

Cukorbetegség akkor jön létre, amikor a szervezet nem képes elegendő mennyiségű inzulint termelni vagy megfelelően reagálni a hormonra, így a vércukorszint megemelkedik. A betegség világszerte közel 220 millió embert érint és elősegíti a szív- és vesebetegség kialakulását. A vizsgálat célja az volt, hogy felmérjék a Brazíliában és a déli félteke más országaiban őshonos kesudiófa levelének, kérgének, magjának és termésének inzulinérzékeny sejtekre gyakorolt hatását.

"A vizsgált kivonatok közül csak a kesudió magjából készült volt képes jelentősen serkenteni az izomsejtek cukorfelvételét" - mondta el Pierre S. Haddad, a Montreali Egyetem Orvosi Karának farmakológus professzora, a tanulmány vezető szerzője. "A növény más részei esetében nem tapasztaltunk ilyen hatást, ez azt mutatja, hogy a kesudió magjából készült kivonat olyan aktív összetevőket tartalmaz, amelyek antidiabetikus hatással bírnak."

A kesudiófából készült termékeknek régóta tulajdonítanak gyulladásgátló, vércukorszint-csökkentő és inzulinérzékenység-javító hatásokat. "A tanulmány igazolja a kesudióból készült termékek cukorbetegség esetén történő alkalmazását és segíthet új terápiák kidolgozásában is" - tette hozzá Dr. Haddad.

Forrás: Medipress hírszolgálat
Animáció: HáziPatika.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: