Fogyókúra: a nők tanácsai hatékonyabbak

Egy ausztrál tanulmány kimutatta, hogy a férfiak által adott fogyókúrás tanácsoknak nem sok hatásuk van a nőkre.

Az Ausztrál Nemzeti Egyetem falai között végzett kutatás eredményeiből leszűrhető, hogy ha táplálkozási vagy fogyókúrás tanácsokról van szó, a nők inkább a magukhoz hasonlókra hallgatnak.

A kutatásban részt vevőknek azt kellett osztályozniuk, mennyire hatottak rájuk különböző rövid filmbejátszások, melyekben férfi és női szakértők beszéltek az egészséges táplálkozásról. A válaszokból az derült ki, hogy a nőktől kapott tanácsok sokkal meggyőzőbbek voltak számukra, mint amikor ugyanaz az üzenet egy férfitől érkezett. Azoknak a nőknek, akik az egészséges étrendről szóló ismertetőket egy másik nő szájából hallották, negyven százaléka további, a témával kapcsolatos információkat keresett az interneten, míg azoknak, akik férfiak javaslatait hallgatták, csak nyolc százaléka tette meg ugyanezt.

Egy másik bejátszás egy igen veszélyes turbó-diétát népszerűsített, amely szigorú kalóriaszámláláson és nagyon intenzív testmozgáson alapszik. Ez is sokkal nagyobb hatást ért el, amikor egy nő közvetítette az üzenetet.

A tanulmány szerzője szerint az eredmények egyértelműen rávilágítanak arra a tényre, hogy a nők sokkal könnyebben fogadnak el étkezési és diétázási tanácsot a magukhoz hasonlóktól, míg az óriásplakátokon, a televízióban és a magazinokban látható csontsovány modellek üzenetei kevésbé hatásosak.

"A nők nem a férfiak miatt diétáznak és vigyáznak a súlyukra, hanem a többi nő miatt" - foglalta össze a vizsgálat tanulságát Tegan Cruwys.

Forrás: Medipress hírszolgálat

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső