Fogyás álétellel, és még három érdekes módszer

Ha teltséget érzünk, nem eszünk tovább, ezért az orvosok eddig ballont ültettek a páciensek gyomrába, hogy jóllakottnak érezzék magukat, ne egyenek annyit. A kutatók most hasonló stratégiához folyamodnak, amelyhez egy kapszula lenyelése szükséges.

A kanadai Calgary város kutatói arról számoltak be, hogy kifejlesztettek egy álételt, amely a jóllakottság érzését kelti az emberben. Az eljárás során egy biokompatibilis és biológiailag lebomló anyagból készült zselatinkapszulát táguló, felszívódó rost- és polimerszemcsékkel töltenek meg. A kapszulák a vizsgálatok szerint biztonságosak, az alanyok semmiféle diszkomfortérzést sem tapasztaltak. A kísérletben részt vevők arról számoltak be, hogy kevésbé érezték éhesnek magukat, és testsúlyuk csökkent.

Mit tanulhatunk azoktól, akik sokat fogytak, és hosszú ideje őrzik csökkent testsúlyukat? A körülbelül 5 ezer jelentős mértékben lefogyott, és testsúlyát megőrző ember adatait tartalmazó amerikai adatbázis elemzése során érdekes eredmények derültek ki. A legtöbb testmozgást végzők esetében a legalacsonyabb a zsírból származó kalória mennyisége. Lehetséges, hogy ezek az emberek a legelszántabbak az étrendjüket illetően, de az is elképzelhető, hogy az intenzív testedzés olyan biológiai változásokat eredményez, amelyek csökkentik a zsírfogyasztás iránti vágyat.

Azoknak az elhízott fiatal nőknek, akik diéta és testmozgás segítségével nem tudtak lefogyni, időnként gyomorszűkítő műtétet javasolnak, hogy ezzel javíthassák reproduktív (szaporodást érintő) egészségüket. A kutatások szerint azok a nők, akik lefogynak, nagyobb eséllyel esnek teherbe, és egészségesebb csecsemőt szülnek, mint elhízott társaik.

Egy a 2 és 19 év közötti amerikai gyermekek étkezési szokásait vizsgáló tanulmány meglepő eredménnyel zárult: a vizsgálatban részt vevő túlsúlyos és elhízott gyermekek nem fogyasztottak több cukrozott üdítőitalt, mint a normális testsúlyú gyerekek. A korábbi kutatások azt mutatták, hogy a cukrozott italok jelentősen hozzájárulnak a gyermekkori elhízáshoz.

Forrás: Medipress hírszolgálat
Animáció: HáziPatika.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció