Egy évet visz el életünkből a kalóriaszámlálás

Túl sokat aggódik a reggeli tejeskávéban lévő kalóriák miatt? Szendvics helyett salátát választ, hogy mellőzze a kenyeret? Vacsora közben előkapja a számológépet, hogy kiderítse, elérted-e már a napi 2000 kalóriát? Nincs egyedül!

A SodaStream vállalat kutatása azt mutatta, a nők átlagosan 21 percet töltenek naponta azzal, hogy étrendjükről gondolkodnak illetve beszélnek. Ez összeadva azt jelenti, hogy 67 év alatt körülbelül 355 napot, tehát majdnem egy egész évet töltenek a kalóriák számolgatásával. A férfiak sincsenek azonban sokkal lemaradva tőlük: ők átlagosan napi 18 percet fordítanak erre a foglalatosságra, ami egész életükben összesen 304 napot tesz ki.

A közvélemény-kutatást vezető Fiona Hope azt is elmondta, hogy szeretteink kedvéért próbálunk főként vékonyabbak maradni, elsősorban ez áll a kalóriaszámolgatás hátterében. A megkérdezettek 38 százaléka nyilatkozta azt, hogy partnere kedvéért szeretne lefogyni. A kérdőív szerint az emberek tíz százaléka szeretne azért karcsúbb lenni, hogy olyan lehessen, mint a barátai.

A kalóriaszámlálást a modern technika is segíti. Minden tizennegyedik megkérdezett számolt be arról, hogy valamilyen okostelefonos alkalmazást használ az elfogyasztott kalóriák nyomon követésére, és minden tizedik hagyatkozik valamilyen speciális weboldalra ennek érdekében. Minden hatodik diétázó pedig még mindig a jó öreg papír és ceruza módszert használja az élelmiszernapló vezetésére.

A felmérés azt is kimutatta, hogy a britek megerőltetőnek találják a kalóriaszámlálást, és elismerik, hogy a tevékenység sok idejüket emészti fel.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +5 °C
Minimum: -6, -1 °C

A változóan felhős időben hó, havas eső, eső egyaránt előfordulhat. Erős lesz a délnyugatira forduló szél, 0, 5 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. Az arra érzékenyeknél fejfájás, migrén léphet fel, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Az ízületi panaszok sem mérséklődnek számottevően, különösen reggel kell erős fájdalmakra készülni. Többen álmosak, fáradékonyak is lehetnek, csökken a koncentráló- és a teljesítőképesség. Nagy a megfázásveszély, és a körülmények ismét kedveznek a kórokozók terjedésének is. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: