Álcázott önbizalom?

A Georgiai Egyetem kutatói szerint vannak, akik magabiztossággal próbálják leplezni negatív önképüket. Az ilyen "labilis" magabiztosak valójában az alacsony önbecsüléssel rendelkezőkhöz hasonlóan viselkednek, és ilyenkor védekezővé válnak.

Nem úgy a "biztosan" magabiztos típusok! Ők nem védekeznek semmi esetre sem, derül ki a 100 tanuló bevonásával készült vizsgálatból, melynek eredményeit a Journal of Personality legfrissebb számában tették közzé. Michael Kernis pszichológus professzor és csapata megállapította, hogy bizonyos szituációkban a magabiztosságot színlelő diákok ugyanúgy védekező magatartást vesznek fel, mint nem nem titkoltan alacsony önbecsüléssel rendelkező társaik.

A valódi önbizalom segít önmagunk könnyebb elfogadásában, a fiatalok esetében a "pattanásokkal és minden mással együtt". Azok a diákok, akiknek tényleg nagy az önbecsülése, nem keresnek kibúvókat, vagy okolnak másokat, ha korábbi hibáikról vagy kellemetlen élményekről kell beszélniük. A színlelt magabiztosság azonban cseppet sem használ ilyenkor. Dr. Kernisék redményei fontosak, hiszen azt sugallják, hogy a verbális védekezés labilisabb önbecsülést, alacsonyabb elégedettséget takar. A kutatók nem akarják azonban azt a látszatot kelteni, hogy káros, ha valaki próbálja magát magabiztosnak mutatni. Probléma akkor jelentkezhet, ha a tettetés elsődleges céllá válik.

Forrás:
Medipress hírszolgálat

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)