A Télapó túlsúlyos és munkamániás

Bár a Télapó a vidámság és az öröm példaképe, az egészségi állapota közel sem olyan jó, mint azt hisszük: túlsúlyos, munkamániás, a stresszt pedig édességevéssel igyekszik levezetni. A téli ünnepek ikonikus figurájának egészségét dr. Rachel Vreeman, az Indianai Egyetem Orvosi Karának belgyógyásza elemezte.

"A pirospozsgás arc rosacea, ami kellemetlen, de ártalmatlan. Minden bizonnyal az váltja ki, hogy a Télapó rengeteget van a szabadban, a hideg levegőn" - mondta dr. Vreeman. "Elképzelhető, hogy a bőre is kiszáradásra hajlamos, ezért érdemes lenne többet krémeznie az arcát."

A szakorvos szerint az, hogy a Télapó egész évben játékokat gyárt, majd egyetlen nap alatt juttatja el azt a világ gyerekeihez, igen stresszes életmódra, sőt munkamániás viselkedésre utal. Ez pedig hajlamosabbá teheti őt a migrénre, a szív- és érrendszeri zavarokra és a depresszióra. "Ezekhez a rizikófaktorokhoz pedig hozzájárul az, hogy a Télapó igencsak túlsúlyos, ráadásul a történetek szerint imádja az édességet" - mondta dr. Vreeman. "Sokkal egészségesebben kellene táplálkoznia, és jóval több mozgásra lenne szüksége."

Az, hogy a Télapó sokat van gyerekek közelében, megnöveli a fertőző betegségek terjedésének kockázatát. Dr. Vreeman szerint a Télapónak többet kellene kezet mosnia.

"Azonban, ami a legfontosabb, a Télapó jókedvű, vidám és boldog. A pozitív gondolkodás pedig segít a betegségek elleni küzdelemben" - tette hozzá dr. Vreeman.

A humoros elemzés a ScienceDaily.com internetes portálon jelent meg.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)