Óvjuk a gyerekek bőrét!

Újra itt a nyár és a napsütés, ezzel együtt pedig a kültéri programok és a strandolás ideje is. Hogy igazán felhőtlen legyen ez az időszak, oda kell figyelni a megfelelő napvédelemre.

A napsütésnek számos pozitív tulajdonságát ismerjük: napsütésben vidámabbak vagyunk, feltöltődünk energiával; a napfény erősíti a szervezet ellenálló képességét, serkenti a D-vitamin termelést, ami segít a különböző betegségek megelőzésében is.

Ugyanakkor nem felejthetjük el, hogy egy leégés nagyon fájdalmas, és ha nem védekezünk a Nap káros UV-A és UV-B sugarai ellen, az a későbbiekben komoly betegségek okozója is lehet. A gyerekek bőrének védekező képessége sokkal gyengébb, mint a felnőtteké. 1 éves kor alatti gyermekünket egyáltalán nem szabad közvetlen napsütésnek kitennünk, és egészen 3 éves korig célszerű gyermekeinkkel a lehető legtöbbet árnyékban tartózkodnunk. A gyermekkorban a nap által szerzett égési sérülések, bőrkárosodások, felnőtt korra sokszor már gyógyíthatatlan betegségeket okozhatnak. Ugyanakkor kellő odafigyeléssel és gondosan megválogatott napvédő szerekkel ezek a kellemetlenségek megelőzhetőek!

A NIVEA-t több mint 100 éves tapasztalat segíti a bőr- és szépségápolási szerek megalkotásában. Különösen fontos számukra, hogy speciális, kifejezetten a gyerekek számára kifejlesztett termékeikkel segítsék a szülőket a kicsik bőrének megóvásában. A NIVEA Sun Baby a kisbabák, a NIVEA Sun Kids termékcsalád pedig a kisgyerekek bőrének védelmét szolgálja.

Az 50+ fényvédő faktorszámú NIVEA Sun Baby Naptej az ásványi szűrőknek köszönhetően azonnali, magas védelmet nyújt az UV-A- és az UV-B sugarak ellen. Az E-vitamint és a panthenolt tartalmazó ápoló formula aktívan hidratálja a kisbabák bőrét. Fokozottan vízálló, színezék-, illatanyag- és alkoholmentes, bőrbarát tulajdonságait klinikai és bőrgyógyászati tesztek igazolják.

A Pure & Sensitive Gyermek Naptej hatékony védelmet és gyengéd ápolást nyújt, illat- és színezőanyag-mentes. Az 50+ fényvédő faktorszámnak köszönhetően optimális védelmet nyújthat a napsugarak káros hatásaival szemben. Mivel semmilyen tartósítószert, illatanyagot és színezőanyagot nem tartalmaz, csökkentheti az allergiás bőrreakciók kialakulását, az ásványi anyagok és a kémiai szűrők ideális kombinációjának köszönhetően hatása pillanatok alatt érezhető.

Az 50+ fényvédő faktoros NIVEA Sun Színezett Gyermek Napozó Spray különösen vízálló és magas fokú védelmet nyújt, könnyen és gyorsan használható spray kiszerelése pedig kiválóan alkalmazkodik a gyerekekhez. Halványzöld színének köszönhetően egyszerűen megbizonyosodhatunk a bekent bőrfelület védelméről (bedörzsölés után hamar felszívódik, a zöld szín eltűnik).

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: