Van, ahol engedélyezték az orvosi kannabisz termesztését

Erkölcsi és társadalmi fenntartásaik is vannak, de úgy vélik ma mindenáron a gazdaságon kell segíteni.

Kell-e mellékhatásoktól, akár függőség kialakulásától tartani az orvosi kender kapcsán? Kattintson és tudja meg.

A libanoni parlament kedden törvényt fogadott el az orvosi kannabisz (marihuána) termesztésének legalizálásáról az ország gyengélkedő gazdaságának megsegítése végett. A törvényjavaslatot a Hezbollah radikális síita szervezet parlamenti frakciójának tiltakozása ellenére sikerült megszavazni a parlamentben - közölték helyi képviselők.

orvosi kannabisz, marihuána, legalizálták az orvosi kannabisz termesztését Libanonban
orvosi kannabisz, marihuána, legalizálták az orvosi kannabisz termesztését Libanonban

Eddig is termelték, csak illegálisan

A parlament tisztán gazdasági megfontolásokból hozta döntését - hangsúlyozta Alain Aun, a Michel Aun elnök által alapított Szabad Hazafias Mozgalom párt képviselője. "Erkölcsi és társadalmi fenntartásaink is vannak, de ma mindenáron a gazdaságon kell segíteni" - fűzte hozzá. Bár illegális szernek számít, Libanon a világ egyik legnagyobb hasiselőállítója. Képviselők már régóta szorgalmazták az orvosi felhasználásra szánt kannabisz legalizálását. Azzal érvelnek, hogy ez jelentős bevételt jelentene az országnak.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) elemzése szerint idén 12 százalékkal zsugorodhat a libanoni gazdaság. Az ország fizetőeszköze, a már korábban is gyenge lábakon álló libanoni font a koronavírus-járvány libanoni kitörése óta nagyot zuhant. A polgárháború (1975-1990) vége óta a legsúlyosabb gazdasági válságát élő Libanonban októberben kezdődtek tüntetések a korrupció és a megszorítások miatt, aminek következtében lemondott Szaad Haríri miniszterelnök. Mintegy három hónapnyi belső feszültség után, a Hezbollah radikális síita szervezet támogatását élvező Hasszán Diáb vezetésével januárban új, túlnyomórészt szakértőkből álló kormány alakult. Az ország március elején, immár nem első alkalommal fizetésképtelenséget jelentett.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső