Újraindul a nagysikerű Richter Anna Díj pályázat! (x)

Ismeri azt a fantasztikus érzést, amikor egy jó ötlet értő támogatóra talál és így lehetőséget kap a megvalósulásra?

A Richter Anna Díj kezdeményezés tavaly indult, és máris nagyon büszkék vagyunk rá. A támogatás a nők részére meghirdetett pályázat útján nyerhető el, és az egyenként 4 millió forintos díjat 4+1 kategóriában osztják ki.

Orvosok, gyógyszerészek, egész­ségügyi szakdolgozók és pedagógusok pályázhatnak, illetve legfeljebb 5 fős csapatok jelentkezéseit várjuk 2019. november 24-ig.

2018-ban közel 200 pályázat érkezett, melyek tökéletesen visszaigazolták a sejtésünket: a női kreativitásban és tenni akarásban óriási potenciál rejlik.

Richter Anna Tanösvény és Mezítlábas Park: Lőrinciben egy többhektáros erdő közepén álló vadászkastélyban van az a középiskola, ahol tanárok és diákok együtt létrehozták a Richter Anna Tanösvényt és Mezítlábas Parkot.

Richter Anna díj

Szedd Vidd Védd: A Szedd Vidd Védd! csa­pata mindenkihez szeretné eljuttatni azt az információt, hogy a lejárt, fel nem használt gyógyszereket a gyógyszertárakba kell visszavinni.

Főszerepben a hétköznapi hősök: A Bethesda Gyermekkórház ötszáz fős szupercsapata évente 140.000 be­teg gyerekkel találkozik. Az osztályok tevékenységét bemutató 12 kisfilm célja az ott dolgozók odaadó munkájának elismerése, és a kórház életének bemutatása.

Richter Anna díj

Mi jól vagyunk! És Te hogy vagy: A Semmelweis Egye­tem emlőrákkal foglalkozó orvosnő csapata olyan pozitív hangvételű, dinami­kus, információkkal teli, mégis közérthető filmet alkotott és tett közkinccsé, amely hitelesen tájékoztat a prevenció, az emlőszűrés fontosságáról.

Richter Anna díj

Terápiás szabadulószoba: A Vadaskert Alapítvány pro­jektjének köszönhetően egy olyan személyre szabott terápiás "szabaduló­szoba" valósult meg, ahol a kényszerbetegséggel és egyéb pszichés beteg­séggel küzdő gyerekek és családjaik szerezhetnek gyógyító élményeket.

Richter Anna díj

Reméljük, idén is sok nő számára jelent inspirációt a pályázat lehetősége és ismét örülhetünk majd az öt megvalósult ötletnek.

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés!

További részletek a www.richterannadij.hu weboldalon.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső