Tippek eltévedt karácsonyi ajándékok újrahasznosítására

A fa alatt mosolygunk hozzá, esküdözünk, hogy tetszik, de a szívünk mélyén tudjuk, hogy sosem fogjuk hasznát venni. Hogy kerülhetne a legjobb helyre az eltévedt karácsonyi ajándék? A jótékonykodástól az okos cseréig.

Akár a márka, akár a méret vagy a típus miatt tűnik úgy, hogy idén van olyan karácsonyi ajándék, amit nem találtak el, aggodalomra nincs ok: akkor is meg tudjuk találni a helyét, ha nincs türelmünk a visszacseréléssel bajlódni az üzletben, ahol az ajándékozó vette. Van még jópár alternatíva és út, hogy ne vesszen kárba!

  • Karácsony után rendszeresen hirdetnek a nagy közösségi portálokon, a fenntartható közösségért, a tudatos vásárlásért küzdő közösségek oldalain ún. ajándékcserés börzéket, ahol kicsik és nagyok egyaránt bedobhatják a megtartani nem kívánt ajándékokat, és alkalmasint valami számukra is hasznosabbal térhetnek haza az ottani választékból. Ha nem találunk lakóhelyünkön ilyen kezdeményezést, szervezzünk ilyet mi magunk barátainkkal!
  • Ajándékozzuk tovább! Ha nem is azonnal a karácsonyi időszakban, de az elkövetkező hónapok során biztosan akad olyan alkalom, amikor találunk neki másik gazdát! Figyelem, akinek rosszabb a memóriája, inkább írja fel, kitől mit kapott, nehogy visszakerüljön az eredeti ajándékozóhoz a meglepetés!
  • Ajánljuk fel valamely szívességbankban a számunkra nélkülözhető ajándékot, ahol bármi másra becserélhetjük aztán! Hogy mi is az a szívességbank, és milyen keretek között működhet, arról a http://szivessegbank.lap.hu oldalon tájékozódhatunk!

  • A jótékonykodáson gondolkodott már? Akár játék, akár ruha vagy kozmetikum váljon feleslegessé, biztosan jó helyre kerül, ha a legközelebbi Vöröskeresztes irodában vagy adománygyűjtő szervezetnél leadjuk!
  • Szervezzünk családunk, barátaink körében egy egyszerű aukciót, ahol mindenki bedobja a "be nem talált" ajándékokat! Az ajándékok licitjéből befolyt pénzt költsük egy családi bulira (például a közelgő szilveszter szervezésére), vagy ajánljuk fel jótékony célokra!
  • Valamelyik aukciós/apróhirdetéses oldalon hirdessük meg az ajándékot, a befolyt pénzből pedig vegyünk olyasmit, amire tényleg szükség van!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: