Meglepő dolgok, melyekre a hűtőt használhatjuk

A hűtőszekrény nem csupán arra alkalmas, hogy az ételeket, italokat frissen és hidegen tarthassuk benne. Ez a minden háztartásban megtalálható készülék jóval sokoldalúbb.

Növeli a harisnyák élettartamát

Milyen ételeket nem szabad hűtőbe tenni? Részletek itt.

Vizezzük be a harisnyát, csavarjuk ki alaposan, majd tegyük nejlonzacskóba, és dugjuk a hűtőbe 12 órára. Ezután vegyük ki, hagyjuk megszáradni és szobahőmérsékletűre melegedni, mielőtt felvennénk. Ezzel a módszerrel csökkenthetjük az esélyét, hogy felszaladjon rajta a szem.

Segíthet eltávolítani a rágógumit

Ha véletlenül rágóba léptünk a cipőnkkel, tegyünk rá egy kis darab papírt, a cipőt pedig rakjuk a hűtőbe egy-két órára. Miután kivesszük, a rágó könnyen leválik majd a talpáról.

A hűtőszekrény nem csupán arra alkalmas, hogy az élelmiszereket tároljuk benne
A hűtőszekrény nem csupán arra alkalmas, hogy az élelmiszereket tároljuk benne

Szagtalaníthatjuk a cipőnket

Ha különösen büdös cipőinket légmentesen záródó nejlonzacskóba tesszük, majd egy éjszakára a fagyasztóba rakjuk, akkor reggelre sokkal kevésbé lesz erős a szaguk.

Megállítható a szöszölés

Ha van egy olyan sálunk vagy pulóverünk, amely mindent összeszöszöl, akkor hajtsuk össze és egy éjszakára tegyük a fagyasztóba egy zacskóban. A kezelés segít, hogy a kósza szövetszálak ne borítsák el az egész lakást.

Mindig friss rúzsok

Ha szeretnénk, hogy minél tovább megőrizzék a minőségüket, érdemes rúzsainkat a hűtőszekrényben tárolni. Ugyanez igaz például a szemránckrémekre is, amelyek ráadásul lehűtve sokkal jobban segítenek lehúzni a reggelre a szemeink körül kialakult esetleges duzzanatot.

Hosszú életű gyertyák

Ha a gyertyákat a mélyhűtőben fagyasztjuk egy ideig, mielőtt meggyújtanánk őket, akkor akár dupla annyi ideig is éghetnek, mint e nélkül az egyszerű kis trükk nélkül. Érdemes kipróbálni!

Forrás: care2.com

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +16, +25 °C
Minimum: +7, +14 °C

Gyakran lesz erősen felhős az ég, de napközben átmenetileg hosszabb napos időszakok is előfordulnak. Eső, zápor nagyobb eséllyel a nap első felében fordulhat elő, de máskor sem zárható ki. Élénk, erős lesz a délnyugati, nyugati szél, 16, 25 fok közé melegszik a levegő. Szombaton kissé gyengébb mértékben ugyan, de továbbra is kettősfronti hatás érvényesül. Ingadozhat a vérnyomás, emellett egyéb keringési panaszok is felléphetnek. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás is. A tünetek tartósnak ígérkeznek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: