Még színesebb lett Budapest

Újabb fővárosi tűzfalfestés készült el, ezúttal budapesti Szigony utcában. A több mint 400 liter színes falfesték felhasználásával és 2 hónapnyi munkával készült képen a Macskafogó című rajzfilm egér hőse, Grabowski látható - közölte a Színes Város Csoport.

Az egér egy 600 négyzetméteres falfestmény része. A tervet - amelyet a népszerű rajzfilm Szórádi Csaba által tervezett 1986-os moziplakátja inspirált - Forgács Simon (Macskafogo.hu), @0036mark és Illés Hajnalka grafikus készítették, Ternovszky Béla és alkotótársai engedélyével. A falfestményt a szervezet művészei festették fel a tűzfalra Orosz Richárd képzőművész vezetésével - közölte a Színes Város Csoport.

Macskafogó, Grabowski, rajzfilm, festmény, tűzfal,
Macskafogó, Grabowski, rajzfilm, festmény, tűzfal,

Újabb mesehős költözött Budapestre

Ki gondolta volna, hogy Monet, Degas vagy Rembrandt képei többek között azért olyan különlegesek, mert rosszul láttak? Pedig ez az igazság. Olvassa el korábbi cikkünket!

"Ifjúkoromban Rejtő Jenő regényeit idézgettük, mostanában pedig egyre inkább azt látom, hogy az ifjúságnak a Macskafogó jelentheti talán azt, amit nekünk Rejtő. Ezért is tölt el örömmel, hogy ez a falfestmény elkészült" - mondta Ternovszky Béla, a Macskafogó rendezője.

"Természetesen minden megvalósult projektünk közel áll a szívünkhöz, de a Macskafogóra ez különösen igaz, mivel olyan alkotók munkáin dolgozhattunk, akikre gyerekkorunk óta felnézünk" - közölte Flór Péter, a Színes Város Csoport főtitkára.

A kezdeményezés - amelynek keretében a Színes Város Csoport művészei Józsefváros Önkormányzata támogatásával ismert magyar meséket festenek fel a VIII. kerületben - három évvel ezelőtt indult útjára. A művészek eddig a Szaffi, a Vuk és a Vízipók-csodapók karaktereivel színesítették a tűzfalakat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: