Még színesebb lett Budapest

Újabb fővárosi tűzfalfestés készült el, ezúttal budapesti Szigony utcában. A több mint 400 liter színes falfesték felhasználásával és 2 hónapnyi munkával készült képen a Macskafogó című rajzfilm egér hőse, Grabowski látható - közölte a Színes Város Csoport.

Az egér egy 600 négyzetméteres falfestmény része. A tervet - amelyet a népszerű rajzfilm Szórádi Csaba által tervezett 1986-os moziplakátja inspirált - Forgács Simon (Macskafogo.hu), @0036mark és Illés Hajnalka grafikus készítették, Ternovszky Béla és alkotótársai engedélyével. A falfestményt a szervezet művészei festették fel a tűzfalra Orosz Richárd képzőművész vezetésével - közölte a Színes Város Csoport.

Macskafogó, Grabowski, rajzfilm, festmény, tűzfal,
Elkészült a 600 négyzetméteres falfestmény. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Újabb mesehős költözött Budapestre

Ki gondolta volna, hogy Monet, Degas vagy Rembrandt képei többek között azért olyan különlegesek, mert rosszul láttak? Pedig ez az igazság. Olvassa el korábbi cikkünket!

"Ifjúkoromban Rejtő Jenő regényeit idézgettük, mostanában pedig egyre inkább azt látom, hogy az ifjúságnak a Macskafogó jelentheti talán azt, amit nekünk Rejtő. Ezért is tölt el örömmel, hogy ez a falfestmény elkészült" - mondta Ternovszky Béla, a Macskafogó rendezője.

"Természetesen minden megvalósult projektünk közel áll a szívünkhöz, de a Macskafogóra ez különösen igaz, mivel olyan alkotók munkáin dolgozhattunk, akikre gyerekkorunk óta felnézünk" - közölte Flór Péter, a Színes Város Csoport főtitkára.

A kezdeményezés - amelynek keretében a Színes Város Csoport művészei Józsefváros Önkormányzata támogatásával ismert magyar meséket festenek fel a VIII. kerületben - három évvel ezelőtt indult útjára. A művészek eddig a Szaffi, a Vuk és a Vízipók-csodapók karaktereivel színesítették a tűzfalakat.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső