Jön az online árfigyelő, csökkentheti az árakat a boltokban

Online árfigyelő rendszert készít elő a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. Reményeik szerint az intézkedés fokozza az árversenyt és csökkenti az inflációt.

Online árfigyelő rendszert készít elő a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. Reményeik szerint az új szolgáltatás segíti a fogyasztói árak összehasonlítását, hosszú távon pedig az infláció csökkenését eredményezheti – írja a Portfolio.

Fokozza a versenyt és csökkentheti az árakat

Az elszálló infláció megfékezése érdekében eddig 20 intézkedésről született döntés, ezt a célt szolgálná az online árfigyelő adatbázis létrehozása is, melynek kapcsán a Gazdaságfejlesztési Minisztérium a Gazdasági Versenyhivatal elnökével konzultált. Egy olyan, online elérhető adatbázist szeretnének létrehozni, amely lehetővé teszi a fogyasztói árak alakulásának átlátható módon történő összehasonlítását, valamint megakadályozza a túlárazást, egyúttal jelentősen fokozza a piaci versenyt a hazai kiskereskedelelmi szektorban.

vásárlás, árverseny
Az árverseny fokozása a termékek áraira is jó hatással lehet. Fotó: Getty Images

Mint írták, a nemzetközi (például görög, román) tapasztalatok rávilágítottak, hogy a növekvő ártranszparencia, a fogyasztói árak összehasonlíthatósága fokozza a versenyt, ami hosszú távon is mérséklő hatással lehet az árakra, illetve erősítheti a vásárlói tudatosságot.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

5 tipp, hogy könnyebb legyen az életed allergiásként (X)

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24 °C
Minimum: +9 °C

Túlnyomóan napos idő várható fátyolfelhőkkel, az ország északkeleti harmadán gomolyfelhőkkel is. Csapadék nem lesz, és a szél is gyenge marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul, nyugaton lesz a melegebb, keleten a hűvösebb idő. Hidegfront érkezett, de jelentős időjárásváltozást nem hozott.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra