Csak 2025-re várható megoldás a hatalmas gázszámlákra

Lantos Csaba energiaügyi miniszter csak 2025-re lehet megoldás az MVM bonyolult számlaszámítási rendszerére.

Az MVM bonyolult számítási rendszere miatt sokan jóval drágább gázszámlákat kapnak idén, mint tavaly, még akkor is, ha nem nőtt jelentősen a fogyasztásuk - számolt be róla az RTL Híradó.

A számla végösszegét sok minden befolyásolja, például az, hogy valaki csak fűtésre, vagy főzésre is használja-e a gázt, illetve a jelleggörbe is.

gázszámla fűtés
Az MVM-nél tudnak a problémáról. Fotó: ri/Pixabay

Lantos Csaba energiaügyi miniszter ezzel kapcsolatban az RTL Híradónak azt nyilatkozta, hogy tisztában vannak a problémákkal, de leghamarabb csak 2025-ben tudják megoldani azokat.

"Ez egy hosszabb távú projekt lesz, itt a teljes informatikai rendszert át kell alakítani" - mondta.

Balogh József energetikai szakértő szerint ugyanakkor kár végül senkit sem fog érni, mert mindenki minden pénzt vissza fog kapni. Aki úgy érzi, indokolatlanul magas számlát kapott, az kérhet azonnali elszámolást és korrekciót az MVM-től.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, és főként az északi területeken fordulhat elő helyenként gyenge eső. Néhol előbukkanhat a nap. A déli, délnyugati szelet élénk, elsősorban a nyugati országrészben erős, olykor viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 11 és 17 fok között valószínű, de az északkeleti határszélen kissé hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani, a frontérzékenyek számára is nyugodtak lesznek az időjárási viszonyok.