A legfontosabb tavaszi teendők

Nem is egy, hanem mindjárt hét tippet is adunk, hogy testben és lélekben egyaránt megújulhassunk tavasszal.

Keljünk fel korábban

Az egyik legfontosabb, hogy legyen időnk ráhangolódni az előttünk álló napra. Gyakorlatilag mindegy, hogy ez meditációt jelent-e, vagy naplóírást, esetleg azt, hogy elképzeljük, mitől lesz majd szép a napunk. A lényeg, hogy bármilyen csábító is még 10 percnyi lustálkodás, ne engedjünk ennek. A tudósok szerint a korán kelők optimistábbnak, proaktívabbnak és produktívabbnak érzik magukat.

Lépjünk be a tavaszba

Élvezzük ki, hogy ébred a természet, és tegyünk nagyobb sétákat. Hagyjuk, hogyan a friss levegő megtisztítsa az elménket és a tavasz energiái felfrissítsenek bennünket szellemileg.

tavasz, tavaszi energia, természet,
Élvezzük ki, hogy ébred a természet. Fotó: 123rf

Hozzuk be a természetet az otthonunkba

Ültessünk több növényt, tegyünk egy szép vázába frissen vágott virágokat, helyezzük ki a húsvéti dekorációt vagy rendezzünk be egy terráriumot. Bármit választunk is, a lényeg, hogy még közelebb kerüljünk a természethez.

Szánjunk időt az önfejlesztésre

Minden nap olvassunk legalább öt percet egy nekünk tetsző önfejlesztő könyvből, majd próbáljuk az új információkat, tanácsokat beilleszteni a napunkba.

Egyre többen érzik, hogy energiatartalékaik végéhez közeledve erőt vesz rajtuk a tavaszi fáradtság. Mi az oka az ilyenkor jelentkező tüneteknek? A magyarázaton kívül pár hasznos tippet is adunk - kattintson ide!

Lomtalanítsunk

Egyszerre elég egy-egy kisebb területtel foglalkozni, például egy fiókkal vagy egy polccal. Amint megszabadulunk a felesleges, régi holmiktól, máris teret adunk az új, izgalmas dolgoknak.

Hidratáljunk

A víz segít elkerülni az izomfáradtságot, gyorsítja az anyagcserét, növeli az energiaszintünket, és még hosszasan sorolhatnánk áldásos hatásait. Fontos továbbá, hogy kerüljük az édesített, különösen a cukros italokat. Ezek helyett igyunk saját készítésű "energiaitalt": adjunk bátran citromot, uborkát, gyömbért a vizünkhöz!

Legyen saját esti rituálénk

Amikor egy hosszú, fárasztó nap véget ér, nincs is jobb egy lazító, frissítő élménynél. Ez lehet egy forró fürdő, a kandalló begyújtása vagy gyertyagyújtás a hálószobában - a lényeg, hogy szánjunk egy kis időt arra, ami boldoggá tesz, ellazít és felfrissít minket. Közben pedig hálát is adhatunk azokért a dolgokért, amik aznap történtek velünk.

Forrás: thriveglobal.com

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: