102 éves orvosnő elárulta a hosszú élet titkát

A mai napig dolgozik, minden nap kerékpározik, és továbbra is a jövőjére összepontosít.

Dr. Gladys McGarey a holisztikus orvoslás anyjaként ismerik Amerika szerte. A holisztikus orvoslás egy olyan gyógyítási forma, amely figyelembe veszi a páciens elméjét, testét és a szellemét az előirányzott kezelések során.

Gladys társalapítója az Amerikai Holisztikus Orvostudományi Tanácsnak, és több mint 60 éve vezeti a praxisát. Bár a hatgyermekes anyuka ma már nem praktizál, de még mindig tanácsadással foglalkozik.

McGarey úgy véli, hogy az egyik legfontosabb dolog, amit megtehetünk annak érdekében, hogy teljes életet élhessük az az, hogy találjuk meg a célunkat az életben. Könyvében, ami A jól megélt élet: A 102 éves orvos hat titka az egészséghez és a boldogsághoz minden életkorban címmel jelent meg (angolul) életmódbeli és egészségmegőrzési tanácsait osztja meg az olvasókkal. Könyvében arról is írt, hogy ő hogyan fedezte fel magában azt, hogy az orvoslás lesz a jövője.

Gladys Indiában nőtt fel a szüleivel, akik egészségügyi misszionáriusok voltak. McGarey évekig azt hitte, hogy buta, pedig csak diszlexiával küzdött.

A 102 éves asszony a könyvében felidézi, hogy édesapja azon a sorsdöntő napon kirándulni vitte volna, de ő inkább édesanyjával tartott, aki a kórházi sátorban segédkezett. Egy férfi elhozta ide a sérült elefántját, és bár Gladys édesanyja nem volt állatorvos, mégis segített és kiszedte az elefánt talpából a beleszorult hatalmas bambuszszilánkot majd ellátta az állat sebét. A kislány Gladys ekkor ébredt rá arra, hogy orvosnak tanul. 

Engedd el a stresszt!

A 102 éves asszony egyik fontos tanácsa, hogy küzdjük le a szükségtelen stresszt az életünkben. Ő ehhez azt tanácsolja, hogy engedjük el azokat a dolgokat, vagy tapasztalatokat, amelyek már nem szolgálják a javunknak.

A CNBC Make It- nek adott interjújában kifejtette,  hogy a legboldogabb és legegészségesebb emberek, akiket ismer, megértik annak fontosságát, hogy elengedjék azt, ami nem működik az életükben.

Mozogj!

Gladys gondoskodik arról, hogy folyamatosan mozogjon - szó szerint és átvitt értelemben is. A napi fitnesscéljaiban közel 4000 lépés szerepel, és naponta bringára is pattan, és teker a környéken, ahol él.

“Olyan dolgokat csinálok, amit tudok, és amit meg akarok tenni” - mondta egy interjúban.

102 éves orvosnő, aktív időskor
102 évesen is naponta kerékpározik az orvosnő (Fotók: https://www.instagram.com/begladmd/)

Legyen 10 éves terved

Bár az asszony már 102 éves, mégis fontosnak tartja, hogy az embernek legyenek tervei. Ahogy könyvében is írja, a “jó öregedés titka, hogy mindig új célokat és küldetéseket találjunk.”

Gladys azt tanácsolja, hogy életkortól függetlenül mindig állítsunk fel 10 éves terveket.

“Ez elég távoli ahhoz, hogy az életerőnket aktívan tartsa, mégis elég közel van ahhoz, hogy elérjük a dolgokat és újra is tervezhessünk.” - tanácsolja.

Az ő 10 éves terve az, hogy létrehoz egy falut, ahol a kisbabáktól kezdve az idősekig minden korosztály együtt élhet harmóniában, egymással törődve. Reméljük, hogy Gladys még sokáig fog élni, és siker a terve! Sok egészséget kívánunk neki!

 

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +20 °C
Minimum: +10 °C

Hidegfront szakadozott felhőzete vonul végig az országon, emellett több órára kisüt majd a nap, ugyanakkor a délnyugati, déli megyékben felhősebb idő várható és elsősorban ott helyenként eső, záporeső előfordulhat. Az északias szél nagy területen lesz erős, főleg a nap első felében a Dunántúl magasabban fekvő részein, a Kisalföldön viharos széllökések is lehetnek. Délutánra veszít erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 25 fok között alakul, de a tartósabban felhős részeken hűvösebb is lehet. Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő. A légkörben tapasztalt melegedést melegfronti hatások kísérhetik, ami rossz hír a frontérzékenyek számára.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra