Idén is lehet pályázni a Nekem Szól! Egészségértés Díjra

HáziPatika

Idén harmadik alkalommal lehet pályázni a Nekem Szól! Egészségértés Díjra. A pályázat célja, hogy a közvélemény jobban megismerje a legjobb egészségértést fejlesztő programokat. A nevezési határidő 2018. október 14.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) 2015-ös, reprezentatív kutatásából kiderült, hogy Magyarországon minden második embernek problémát okoz az egészségével kapcsolatos információk megértése. Egy jobb egészségértésű egyén egészségesebben él, jobban betartja a kezelési előírásokat és kevesebb krónikus betegségben szenved. 2016-ban többek között ezért is indította útjára a Nekem Szól! Egészségértés pályázatát, mely a legsikeresebb, egészségértést fejlesztő hazai programokat kívánja feltérképezni, díjazni és a szélesebb közvélemény számára bemutatni.


Cikkekkel és applikációkkal is lehet nevezni

"Egyesületünk kiemelt célja, hogy a magyar lakosság még jobban eligazodjon egészségügyi kérdésekben, tájékozottabb legyen az egészségügyi rendszer működésében, ami végső soron az egészségügyi ellátórendszer leterheltségét is csökkenti. A tavalyi rekordszámú nevezést követően bízunk benne, hogy idén is kiváló pályaműveket ismerhetünk meg" - mondta el a pályázat indulása kapcsán Dr. Holchacker Péter, az AIPM igazgatója.

A pályázat célja, hogy a közvélemény jobban megismerje a legjobb egészségértést fejlesztő programokat
A pályázat célja, hogy a közvélemény jobban megismerje a legjobb, egészségértést fejlesztő programokat

A Nekem Szól! 2018 Egészségértés Díjra természetes személyek és szervezetek (jogi személyiségtől függetlenül állami intézmények, gazdálkodó szervezetek, egyéb társadalmi szervezetek) pályázhatnak olyan programokkal, amelyek segítik a magyarok egészségügyi tájékozottságát. A pályázatra egyebek mellett komplex kommunikációs és oktatási programokkal, informatív betegtájékoztató kiadványokkal, mobilapplikációval vagy egyéb, az egészségértést fejlesztő programokkal lehet nevezni.

A zsűri a pályázatok szakmai tartalmát, érthetőségét, felhasználóbarátságát (például megfelelő csatorna, könnyű "használat"), kreativitását és újszerűségét veszi figyelembe az értékeléskor. A három kategória minden győztese 200 000 forintos, míg a második helyezettek egyenként bruttó 100 000 forintos, a harmadik helyezettek pedig egyenként 50 000 forintos pénzdíjban részesülnek. A fődíj a kategóriagyőztest megillető 200 000 forinton felül további 200 000 forint, azaz összesen 400 000 forint, illetve idén külön elismerésben részesül a legjobb népegészségügyi fókuszú pályázat is.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületéről (AIPM)

Az 1992-ben alapított Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) 26 kutatás- és fejlesztésorientált gyógyszeripari vállalatot tömörít Magyarországon, melyek értékben a hazai gyógyszerforgalom több mint 50 százalékát adják, tevékenységükkel pedig a GDP közel 1 százalékához járulnak hozzá. Tagvállalatai a gazdaság és az egészségügy jelentős befektetői a Magyarországon megvalósuló kutatások és klinikai vizsgálatok révén. Az Európai Gyógyszergyártók és Egyesületek Szövetségének (EFPIA) tagjaként az AIPM egyik legfontosabb célkitűzése, hogy minél több magyar ember férjen hozzá a modern felfedezéseken alapuló gyógyászati megoldásokhoz. Bővebben az egyesületről az alábbi honlapon olvashat!

A pályázatra 2018. január 1. és 2018. október 14. között Magyarországon futó, egészségértést támogató projektekkel lehet nevezni. A részletes pályázati kiírás és a további feltételek az alábbi oldalon érhetőek el.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait