Budapesten mától ismét "séta van"

A csütörtökön induló Séta van! kampány nyolc héten át változatos sétaútvonalakat és programokat kínál a fővárosban.

A csütörtökön induló Séta van! kampány nyolc héten át változatos sétaútvonalakat és programokat kínál a fővárosban.

Fogyjon gyaloglással!

Fogyjon gyaloglással! A kampány oldalán megtalálható útvonalakat követve az érdeklődők egyebek mellett megismerkedhetnek a pesti vigalom múltjának néhány értékes töredékével, vagy a Budapest Bár zenészeinek törzshelyeivel. Ezzel párhuzamosan a PORT.hu kultúrsétáin indulva a sétálók egyénileg vagy társaságban kereshetik meg hetenként a programajánlók által érdemesnek tartott kulturális eseményeket - közölte a kampány kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A december 19-ig a tartó játékában hétről-hétre értékes és meglepő nyeremények várják a résztvevőket. Az Egészséges Városok Országos Szövetsége kezdeményezésére júliusban indult Séta van! társadalmi célú kampány célkitűzése, hogy Magyarországon minél több "tudatos" sétálót nyerjen meg különböző aktivitásaival.

"Ez a kampány arra kér, szállj ki a gépből, kapcsolj ki, kapcsold ki, tedd félre, told arrébb, állítsd meg és indulj sétacélpontjaink keresésére, ugyanis október 28-tól Budapesten Séta van!"

Videó: HáziPatika.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)