A súlyzós edzés hatásai

Nagyon fontos, hogy rendszeresen sportoljunk, és ha már így teszünk, az sem mindegy, hogy milyen típusú edzést folytatunk. A kardiózás mellett előnyös heti egy-két alkalommal súlyzós, illetve saját testsúlyos mozgást is beiktatni.

Jobb lesz a nemi életünk

Kutatások szerint a rendszeres súlyzózás bizonyos esetekben segíthet a libidó felturbózásán. Az impotencia hátterében gyakran túl alacsony tesztoszteronszint áll, amelyen segíthet a súlyzózás, és persze az állóképességet is felturbózza.

Jobban fogunk aludni

Már egy félórás súlyzós edzés is elég lehet, hogy jobban aludjunk - attól függetlenül, hogy reggel vagy délután végezzük-e. Így ha alvásproblémáink vannak, feltétlenül érdemes időről időre meglátogatni az edzőtermet.

Alvás közben így működik az agyunk Alvás közben sem vagyunk teljesen öntudatlanok, felébredünk például, ha a nevünket halljuk, illetve időérzékünket sem veszítjük ilyenkor el. Kattintson!

Fiatalabbnak fogjuk érezni magunkat

50 éves kor fölött az emberek harmadát érinti a szarkopénia nevű szindróma, amely az izomtömeg, illetve az izomerő csökkenését jelenti. Éppen ezért minél fiatalabb korban érdemes rendszeresen súlyzózni, és ezt a rutint megtartani a 40-es, 50-es éveinkre is. A szarkopénia megelőzhető, viszont visszafordítani nagyon nehezen lehet.

A súlyzós edzéseknek nagyszerű hatása van az egészségünkre
A súlyzós edzéseknek nagyszerű hatása van az egészségünkre

Erősebbek lesznek a csontjaink

Nemcsak izmaink, hanem a csontjaink számára is előnyös a rendszeres súlyzózás. A vázizomzat megerősítése ugyanis segít stabilizálni a csontrendszert és csökkenti az idősebb korban elszenvedettcsonttörésekesélyét is.

Jobb lesz az alakunk

A rendszeres súlyzózás hatására jobban fog működni az anyagcserénk, testünk pedig két edzés között, nyugalmi állapotban is több kalóriát fog elégetni, ami természetesen hosszú távon súlycsökkenéshez, illetve az egészséges testsúly megőrzéséhez is hozzájárul.

Forrás: care2.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: