A fáradtság testünk vészjelzése

A természetben és a civilizált világban egyaránt jelek figyelmeztetnek, merre lépjünk, és hol fenyeget veszély, mit tehetünk és mit nem. A szervezetünk is kibocsát ilyen jeleket, csak figyelnünk kellene rájuk!

Szenvedünk a fáradtságtól...

A fáradtságot mindannyian saját tapasztalatból ismerjük, ám biztosan találkoztunk már olyan emberrel, aki töretlen lendülettel képes dolgozni, aki fáradhatatlan, akinek látszólag sosem apadnak el az energiakészletei. Mint mindenben, bizonyára ebben is akadnak ilyen kivételek, de mi többiek, a közönséges halandók nagyon gyakran érzünk fáradtságot. És ez így rendjén is lenne. A fáradtság természetes velejárója mindennapi életünknek, "jutalom" a jól végzett testi vagy szellemi munkáért.

Egy hosszú nap után, amikor testileg és lelkileg meggyötörve végre hazaérünk, a legszívesebben befészkelnénk magunkat kényelmes fotelunkba, kezünkbe vennénk egy könyvet vagy újságot, kedvenc állomásunkra állítanánk a rádiót, bekapcsolnánk a tévét és lazítanánk, pihennénk.

de olykor keressük is...

Sokszor azonban hiába van elegünk mindenből, le kell győznünk a fáradtságot, és folytatnunk kell a munkát. Legszívesebben otthagynánk mindent, már türelmetlenül nézegetjük az óránkat, mikor lesz vége a munkaidőnek, már alig várjuk a hétvégét vagy a szabadságot.

Máskor kimondottan keressük a fáradtságot: például, amikor munka után elmegyünk futni, vagy az edzőteremben végkimerülésig gyötörjük a testünket, hogy így kapcsoljunk ki az egyoldalú testi vagy túlnyomórészt szellemi munka után. Mindezt sokszor nemcsak azért tesszük, hogy izomzatunk mindenkit lenyűgözzön, hanem a fáradtság jóleső érzéséért is.

Vegyük észre a vészjelzést!

Akkor mi is a fáradtság? Jó vagy rossz velejárója mindennapjainknak?

A fáradtság rendkívül fontos és figyelmeztető szerepet játszik az emberi szervezetben. A fájdalomhoz, a lázhoz vagy az ásítozáshoz hasonlóan a fáradtságot is felfoghatjuk úgy, mint a szervezetünk jelzését. Igen, a fáradtság testünk vészjelzése, amely figyelmeztet a túlterhelés veszélyére, a pihenés szükségességére, és arra, hogy szünetet kell tartanunk az addigi tevékenységünkben. A hasonló jelzéseket általában nagyon jól tudjuk észlelni, legyen szó éhségről, szomjúságról vagy épp a túlzott teltségérzetről. Ha azonban hosszú távon figyelmen kívül hagyjuk a fáradtságról szóló információt, ha nem hallgatunk erre a vészjelzésre, a kellemetlen hatások általában nem váratnak magukra sokáig...

Kérjen információt!

A fáradtság és a kimerültség sokunk problémája. A "Küzdelem a fáradtság ellen" című kiadványból megtudhatja, mit is érez valójában, amikor fáradtságról panaszkodik, hogyan és miért alakul ki ez az érzés, milyen arcai vannak a fáradtságnak. Az információs füzet olvasása során végiggondolhatja, hogy az Ön esetében mi is a fáradtság oka, és választhat a fáradtságot gyógyító, megelőző módszerek közül. Tesztelheti jelen állapotát, elkalandozhat a ginseng csodálatos birodalmába, és megtudhatja a gyors felfrissülés titkát is.

Kérem, küldjenek részemre egy ingyenes "Küzdelem a fáradtság ellen" című információs füzetet!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +14, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, záporok és zivatarok is kialakulhatnak szórványosan. Élénk, erős lökésekkel kísért északi szél mellett 25, 33 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban. Vasárnap kezdetben még hidegfronti hatás várható, majd a front mögött is jelentkezhetnek görcsös panaszok, többek között hasi görcsök is. A fejfájás egész nap jellemző lehet, a szeles tájakon pedig erősebben jelentkezhetnek a tünetek. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)