Lázcsillapítás homeopátiával

A láz orvoslását minden esetben a lázat kiváltó probléma megszüntetése vagy kezelése jelenti, lázcsillapításra azonban annak sikeréig is szükség van.

A test hőmérséklete számtalan okból emelkedhet a megszokott fölé, így gyulladásos és egyéb szervi betegségek, bizonyos oltások vagy gyógyszerek, illetve sérülések miatt, a leggyakrabban pedig valamilyen vírusos vagy bakteriális fertőzés áll a hátterében. 37-38 Celsius fokos testhőmérséklet esetén hőemelkedésről, a felett lázról beszélünk.

A láz orvoslását minden esetben a lázat kiváltó probléma megszüntetése vagy kezelése jelenti. Amíg azonban ez nem történik meg, esetleg még nem sikerült azonosítani a kiváltó okot, addig is szükség van az egészséget már veszélyeztető láz enyhítésére: ennek eszköze lehet gyógyszeres lázcsillapítás vagy az ismert fizikai metódusok valamelyike (hűtőfürdő, borogatás).

A láz leggyakrabban valami vírusos vagy bakteriális fertőzés miatt jelentkezik

Az enyhébb, 38,5 Celsius fok alatti láz csillapítására a homeopátiás iskola is kínál készítményeket (magasabbra szökött láz esetén ezek alkalmazása csak a hagyományos gyógyszeres vagy fizikai gyógymódok kiegészítéseként tanácsos). Az alább bemutatott szerek adagolása a lázmenetnek megfelelően történik, és akár óránként 5 golyócska lehet.

Aconitum napellus C15

Aconitum napellus a „belázasodás” szere, vagyis ez az első választandó szer, amikor a beteget hirtelen felszökő makacs láz, kipirulás jellemzi, verejtékezés nélkül. Ilyen helyzetben a beteg általában Izgatott, ingerült, az sem ritka, hogy fél, szorong a kezdődő betegsége miatt.

Atropa belladonna (Belladonna) C15

Az Atropa belladonna az Aconitum követő szere: a leggyakrabban ezt alkalmazzák láz- és gyulladáscsökkentő szerként. Ha Aconitum hatására a láz nem csökken, ugyanakkor verejtékezés jelenik meg, akkor javasolják a váltást. Jellemző lehet ilyenkor a makacs láz mellett lüktető fejfájás, torokfájás, száraz köhögés, sőt fényérzékenység is. Előfordulhat, hogy a beteget kifejezetten zavarják a külvilág ingerei (zaj, fény), és inkább elvonul egy csendes és sötét szoba magányába, ahol zavartalanul pihenhet. Teste forró, végtagjai hidegek, rázza a hideg, ezért alaposan betakarózik.

Gelsemium C15

Ez a szer a javallat szerint tarkótáji fejfájással, összetörtség érzettel, izomfájdalmakkal valamint aluszékonysággal járó influenza vagy influenzaszerű megbetegedések lázcsillapítója. Azaz olyan állapotokban alkalmazzák, amikor a lázas beteg gyengének, fáradtnak érzi magát, bágyadt, erőtlen. Szinte ahhoz sincs ereje, hogy nyitva tartsa a szemét (ezért aluszékony, ami kisgyermekeknél, csecsemőknél fokozottan megfigyelhető), és előfordulhat, hogy borzong, remeg a magas láz következtében.

Nr. 3. Ferrum phosphoricum D12 (Schüssler-féle só)

A készítményt a lázzal, hőemelkedéssel járó légúti fertőzések (influenza, nátha, köhögés) első stádiumában alkalmazzák a fenti homeopátiás szerekkel kombinálva, legfeljebb 2-3 napig, amíg a váladékok átlátszóak, vizes állagúak, esetleg még meg sem jelentek, a beteg általános közérzete mégis rossz. A Nr. 3. Ferrum phosphoricum D12 adagolása: a tünetek jelentkezésekor negyedóránként 1 tabletta 2 órán át, majd napi 3x1 tabletta.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -6, +3 °C

Általában erősen felhős időre van kilátás, szitálás is kialakulhat, de átmenetileg többfelé elvékonyodhat a felhőzet. Időnként megélénkül az északkeletire forduló szél, a csúcshőmérséklet 3, 8 fok között alakul. Kedden marad a frontmentes idő. A magasban zajló változások hatására fokozódik a migrénhajlam, emellett többen fáradékonyak, illetve a koncentrálási problémák is megszaporodnak. A komfortérzet inkább csak a naposabb vidékeken javulhat. Reggel az ízületi bántalmak is felerősödhetnek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra