Az esemény utáni tabletta is abortusz?

A kutatók azt javasolják, hogy biztosítsanak a nőknek egy olyan esemény utáni fogamzásgátló tablettát, amely akár egy hónappal később is megakadályozza a terhességet.

Hogyan lehet megszakítani a terhességet?

Olyan fogamzásgátló kifejlesztésére ösztönzik a gyógyszergyártókat kutatók, amely a petesejt és a spermium embrióvá egyesülése után is megszakítja a terhességet. Az abortusz ellen kampányolók azonban azzal érvelnek, hogy egy ilyen tabletta gyakorlatilag olyan lenne, mint egy "rejtett abortusz", mert mire a nő beveszi a tablettát, a magzatnak már apró szervei és végtagjai vannak.

Abortuszturizmus Tavaly nagy figyelmet kapott a hír, hogy egy bécsi klinika orvosa szerint egyre több magyar nő jár át hozzájuk elvégeztetni az abortuszt, mivel Ausztriában lehet az abortusztablettát is választani. Részletek itt! 2013 szeptemberében körülbelül 3,5 millió brit nő szedett olyan hormontartalmú fogamzásgátlókat, amelyek a petesejt felszabadulását gátolják. Sokan azonban különféle mellékhatásokat tapasztalnak , például hízást, fejfájást, hányingert, illetve súlyosabb esetben a vérrögképződés és az emlőrák kockázatának megemelkedését.

Nehéz kérdés, hogy az esemény utáni tabletta is abortusz-e, avagy sem
Nehéz kérdés: Az esemény utáni tabletta is abortusz, avagy sem?

A tabletta az abortusz egy formája?

Dr. Elizabeth Raymond, a New York-i Gynuity vállalat kutatója a stockholmi Karolinska Intézet kutatóival együtt azt állítja, hogy egy ilyen esemény utáni tablettát széles körben elfogadnának a nők, még akkor is, ha ez az abortusz egy formájának minősül. A szakértők a Journal of Family Planning and Reproductive Health Care szaklapban, 2013-ban megjelent cikkükben arról számoltak be, hogy húsz évvel ezelőtt egy nemzetközi felmérés egy ilyen fogamzásgátló tabletta elfogadásának figyelemreméltóan magas arányát mutatta a nők körében, ami valószínűleg azóta sem változott.

Norman Wells, a Family Education Trust szervezet munkatársa szerint azonban ezek a kutatók tulajdonképpen egy abortusz tabletta bevezetését javasolják a nőknek. "Egy ilyen tabletta bevezetése gyakorlatilag az igény szerinti abortusz lehetőségét vezetné be rejtett módon" - állítja Wells. " Fogamzásgátlónak nevezni egy olyan gyógyszert, amit a közösülés és a lehetséges megtermékenyülés után kell bevenni, eleve lehetetlen. Nem létezik olyan, hogy esemény utáni fogamzásgátló tabletta. Ez önmagában véve ellentmondás.

A kutatók a nők számára nyújtott választás lehetőségének lelkes bővítése közben megfeledkeztek a másik személyről, aki érintett minden abortuszban, függetlenül attól, milyen korán szakítják is meg a terhességet. Az abortusz mindig azzal jár , hogy a meg nem született gyermeket teljes mértékben megfosztják a választási lehetőségtől."

Évente ennyi abortuszt végeznek Éves szinten ma 214 millió nő nem jut hozzá fogamzásgátlóhoz. Ennek következtében évente 89 millió nő esik szándéka ellenére teherbe, és 48 millió abortuszt hajtanak végre .

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)