Fájdalomcsillapítás akupunktúrával

Az akupunktúra a hagyományos kínai orvoslás egyik módszere, meghatározott pontok általában tűvel történő mechanikai ingerlését jelenti.

Ezt a gyógyítási módszert leggyakrabban a fájdalom csillapítására használják, általában kiegészítő kezelésként.

Milyen fájdalmakat csillapít?

A legtöbben úgy gondoljuk, hogy a gyógyszerek és műtétek jelentik a legmodernebb és leghatékonyabb gyógymódokat, az alternatív kezelések közé pedig csak az akupunktúra és a fitoterápia illik. Vannak azonban elképesztőbb módszerek is. Az akupunktúra nagyon hatásos a különböző mozgásszervi fájdalmak, mint például az derékfájás. Hatásosnak bizonyulhat a legtöbb fejfájás, így a migrén kezelésében is, a fogfájást és a menstruációs görcsöket és a szülési fájdalmakat is enyhítheti.

A fájdalomcsillapításon kívül még segítséget nyújthat a szenvedélybetegeknek is: hozzájárul az alkoholról, cigarettáról való leszokáshoz, segítheti a fogyást.

Az akupunktúra a hagyományos kínai orvoslás egyik módszere

Hogyan működik az akupunktúra?

A módszer segítségével a szakember a különböző mélységű szöveteket (bőr, izom, idegdúcok, idegek) stimulálja. Meghatározott pontokba kell szúrni az apró tűket, ezek az úgynevezett meridiánrendszerben helyezkednek el. A meridiánok egyfajta csatornák, amelyeken keresztül áramlik az életenergia („csí”), ez biztosítja a szervek ellátását, a beteg testének egészségét. Ha ebben a rendszerben valami zavar áll be, megjelenik a fájdalom és a betegség.

A csatornák meghatározott nyílásai az akupunktúrás pontok. Ezeknek manuális ingerlése gyógyító folyamatokat vált ki a beteg szervezetében, van, hogy azonnal enyhít a kínzó fájdalmakon.

Mire figyeljünk?

Az akupunktúrás kezelés során az a legfontosabb, hogy a megfelelő szakemberhez forduljunk: bár a módszert már elismeri a nyugati orvostudomány is, még mindig leginkább kiegészítő kezelésként vagy végső megoldásként fordul hozzá. Fontos, hogy akupunktúrás kezelést csak orvosi diplomás orvos végezhet, ne bízzuk magunkat kétes egyénekre, keressük meg a legmegfelelőbb szakembert. A teljes gyógyuláshoz általában több kezelésre van szükség, krónikus fájdalom esetén ez akár heti öt-hat alkalmat is jelenthet.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: