Járt utat a járatlanért?

Jobb vigyázni az újdonságokkal, ha valaki minden áron plasztikai sebészi beavatkozással akar szépülni.

Az egyre újabb és újabb műtéti beavatkozásokról, orvostechnikai berendezésekről, implantátumokról szóló hírek azt a képzetet keltik, hogy a plasztikai sebészet a legegyszerűbb és leggyorsabb útja a megszépülésnek. Dr. Gernot Teichmann, a Düsseldorfi Magánklinika főorvosa kizárólag alaposan tesztelt, régóta bevált módszerekkel dolgozik. "Így tudjuk biztosítani, hogy a beavatkozás kockázata a lehető legkisebb legyen. Kollegáim körében is megfigyeltem, hogy a biztonság és jó eredmény érdekében igyekeznek visszatérni a hagyományos technikákhoz. Kizárólag saját testből vett implantátumokat használunk, és a sokéves gyakorlat a legjobb biztosíték." mondja a tapasztalt szakember.

Ezen a területen a klinikai gyakorlatba kerülő újítások esetében igen ritka, hogy hosszú évekre visszamenő vizsgálatokkal tudják bizonyítani hatásos és biztonságos voltát. Ennél fogva nincs olyan orvos, aki előre megmondhatná, hogy hogyan viselkedik majd a testidegen anyag évtizedekkel a beültetés után. Jó példa az eléggé ismert szójaolaj-emlőimplantátum, melyet csak akkor vontak be a piacról, amikor már csupán Németországban 3500-at ültettek be belőle. Orvosok és páciensek könnyen kísérleti nyulakká válhatnak a kozmetikai célú plasztikai sebészet területén.

A mellnagyobbítás után a legtöbb idegen anyagot az arc plasztikai sebészete során használják. A "bio" jelző itt is egyre nagyobb teret próbál hódítani magának, azt a benyomást keltve, mintha a test saját szöveteiről, anyagairól lenne szó. A szépségsebészet ezen területe, illetve a kozmetikai szalonok előszeretettel dolgoznak efféle félrevezető fogalmakkal. Az idő arcon megjelenő nyomainak eltüntetésére alkalmazott, bőr alá fecskendezett, ránckitöltő anyagok többnyire valójában testidegenek, amelyeknél fennáll a kilökődés veszélye. Helyettük a szervezet által is termelt hialuronsav és a saját zsír kínál természetes alternatívát. Különösen óvatosnak kell lenni a kozmetikai stúdiókkal: A rendkívül érzékeny arc "ráncba szedését" ajánlatos olyan orvosokra bízni, akik az arctájék anatómiai felépítésével és a szövetek reakcióival is tisztában vannak, és sokéves gyakorlattal rendelkeznek.

A szépészeti műtétek száma évről évre nő. Szemfüles orvosmérnökök ötletes újításokkal állnak elő, melyek - legalábbis úgy mondják - megkönnyítik és leegyszerűsítik a műtéti beavatkozást. Az újabb berendezések beszerzése nem filléres tétel, ezért fennáll a veszélye, hogy a beavatkozás árában sokkal inkább ezt, semmint a tényleges eredményt és a biztonságot fizetjük meg. "Tulajdonképpen kevés igazi korszakalkotó újítás van a kozmetikai plasztikai sebészet területén," - mondja Dr. Teichmann - "gyakran arról van szó csupán, hogy kicsit változtatnak az eljáráson, és hangzatos, új névvel látják el. A leendő kuncsaftnak nem kell hasra esnie a 'soft-lift', 'mask-lifting', 'smile' stb. szavak hallatán, sőt, tán még az is fölösleges, hogy egyik specialistától a másikig szaladgáljon, azt kiderítendő, melyik is a számára legmegfelelőbb megoldás. Nagy valószínűséggel ugyanis lényegében egy módszerről van szó." (A deutschlandmed.de hírei alapján)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés