Így válhat szebbé orra!

Egy tanulmány szerint a minimálisan invazív endonasalis orrplasztikai technikákat és a hagyományos nyílt orrplasztikai eljárásokat ötvözve sokkal hatékonyabbá válhat az orrcsúcs plasztikai kezelése.

Dr. Holger G. Gassner, a Regensburgi Egyetem orvosa és kollégái teljesen új orrcsúcs-plasztikai eljárást dolgoztak ki, amely az alsó porcos orrsövény teljes feltárásával, az orrüreg újrapozicionálásával, autológ porcgraftok behelyezésével és a porcos orrsövény előrehozásával jár együtt - áll az című szaklap novemberi online kiadásában.

Az orvosok 100 betegen végezték el a beavatkozást, akik közül 92-en teljes mértékben meg voltak elégedve a végeredménnyel. A többiek is csak kisebb korrekciókat kértek, általában kozmetikai okokból. A nyolc kevésbé elégedett beteg közül hatnak voltak orrnyereg-problémái, kettőnek pedig orrcsúcs-aszimmetriája. Három hónappal a műtét után mindössze 17 beteg nem volt elégedett az orr tapintásával és puhaságával, ez a szám azonban további 9 hónap után kettőre csökkent. Egy páciensnek tamponálni kellett az orrát, három beteget pedig állandó orrüregi obstrukció miatt kellett újra megműteni.

"Ez a műtéti eljárás egyáltalán nem új. Mindössze a már meglévő műtéti technikákat ötvöztük legjobb tudásunk szerint, hogy a lehető leghatékonyabb orrcsúcs-korrekciós eljárást dolgozhassuk ki" - írják az orvosok. "A hagyományos műtéti eljárások és az endonazális technikák kombinációjával természetes hatást érhetünk el, ami így esztétikai és funkcionális szempontból is kielégítő eredményeket ad az orrplasztikák esetében."

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: