Dr. Harasta Edit

Kapcsolódó videók

VideóRendelő

VideóRendelő: A hámló, piros arcbőr emésztési panaszokat jelez?

27 éves női olvasónk két éve küzd egy kellemetlen bőrpanasszal, mely mögött emésztési problémát sejt. Dr. Harasta Edit gasztroenterológus a lehetséges mögöttes okokról beszél VideóRendelőnkben.

VideóRendelő

VideóRendelő: Epehólyagműtét után székrekedés?

69 éves férfi olvasónk epehólyagműtét után székrekedést tapasztalt, ezzel kapcsolatos kérdésére dr. Harasta Edit gasztroenterológus válaszolt VideóRendelőnk adásában.

VideóRendelő

VideóRendelő: Székrekedés esetén ne hashajtóhoz nyúljunk!

48 éves férfi olvasónk vaspótló étrend-kiegészítőt szed, ami székrekedést okoz nála. Ez utóbbi miatt hashajtót is kénytelen alkalmazni. Dr. Harasta Edit VideóRendelőnkben elmondja, hogy ehelyett a megoldás helyett mit érdemes kipróbálnia a jó emésztés érdekében.

VideóRendelő

VideóRendelő: Milyen betegséget jelez a véres széklet?

A széklet színe és állaga mindig árulkodó. Ezúttal a székletben látható vér eredetéről, a lehetséges mögöttes okokról beszél dr. Harasta Edit gasztroenterológus VideóRendelőnkben.

VideóRendelő

VideóRendelő: A Helicobacter pylori okozza a gyomorfekélyt?

Dr. Harasta Edit gasztroenterológus VideóRendelőnk egyik adásában ismertette a legfontosabb tudnivalókat arról, hogy miként fertőződhetünk meg Helicobacter pylorival, és azt is, hogy ezt hogyan tudják diagnosztizálni a szakemberek.

VideóRendelő

VideóRendelő: A stresszkezelés enyhíti a refluxos panaszokat?

Mivel a reflux a pszichoszomatikus betegségek közé tartozik, sokszor elégséges a lelki problémák orvoslása is ahhoz, hogy enyhüljenek a panaszok. Erről beszél dr. Harasta Edit gasztroenterológus.

VideóRendelő

VideóRendelő: Helicobacter-fertőzöttség savlekötőktől?

Dr. Harasta Edit gasztroenterológus egy fontos tévhitet oszlat el videónkban a savlekötőkkel és a gyomorfekélyért felelős Helicobacterrel kapcsolatban.

VideóRendelő

VideóRendelő: Hány aranyérműtét kell, hogy végre ne újuljon ki a probléma?

Ahányszor kiújul az aranyér, annyiszor kell aranyérgyűrűzéshez folyamodni? Mikor lesz ennek vége? Erről is beszél dr. Harasta Edit gasztroenterológus VideóRendelőnkben.

VideóRendelő

VideóRendelő: Nem szeretek napozni, hogy juthatok D-vitaminhoz?

Dr. Harasta Edit gasztroenterológus válaszolt a kérdésre VideóRendelőnkben.

VideóRendelő

VideóRendelő: Felnőttkorban is kiderülhet a lisztérzékenység?

Nem feltétlenül kap mindenki gyermekkorában diagnózist arra, hogy lisztérzékeny. Dr. Harasta Edit gasztroenterológus bővebb magyarázatot ad VideóRendelőnkben.

VideóRendelő

VideóRendelő: Tényleg semmi szükség a béltisztításra?

Szervezetünkben minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy az öntisztuló, méregtelenítő mechanizmusok külső beavatkozások nélkül végbemenjenek. Dr. Harasta Edit gasztroenterológus beszélt erről VideóRendelőnkben.

Gyógyszerkereső

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +10 °C
Minimum: -2 °C

A Nyugat-Dunántúlon egész nap derült idő valószínű, másutt viszont erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de a legtöbb helyen így is többórás napsütésre lehet számítani. Ez alól az északkeleti megyék lehet kivétel, ott tartósabb lehet a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A Dunától keletre megélénkül, a Tiszántúlon olykor meg is erősödik az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű. Hidegfronti hatásokkal kell számolni az arra érzékenyeknek, lesz viszont sok napsütés, ami segíti a D-vitamin termelődését.