Új csodafegyver a fogyásban

Aki fogyni akar, a legszívesebben bevenne egy tablettát, amely elvégzi helyette a kemény munkát, amivel a súlyfeleslegtől való megszabadulás jár. Ha ezt az ideális állapotot még nem is sikerült elérni, a fogyasztást nagyban segítő lenyelhető pirula mindenesetre már megvan.

Már zajlik egy olyan kapszula tesztelése , amelyből lenyelés után a külső héj, a csomagolóréteg lebomlása után kinyílik egy katéterhez kapcsolódó gyomorballon. A ballont ezután a katéteren (amelyet a feladata végeztével eltávolítanak a szájon át) desztillált vízzel töltik fel.

Ha minden a tervek szerint halad, a grapefruit méretű (562 milliliteres), vízzel teli labda részben kitölti a gyomrot, így jóval kevesebb étel bevitelével érhető el a jóllakottság érzése.

Szinte nincs olyan fogyókúra, edzésterv, vagy beavatkozás, amit egy elkeseredett túlsúlyos ki ne szeretne próbálni. A kezdeti lendület azonban korán megtorpanhat, ha a mérleg nem erősíti meg a fogyni vágyót abban, hogy jó úton halad. Interjú Dr. Bene László belgyógyász szakorvossal . Körülbelül négy hónap alatt a ballon automatikusan leenged, a vékony héj pedig természetes úton kiürül a szervezetből.Az Elipse néven bemutatott eszköznek még nincs hatósági engedélye, s a kutatók azt mondják, hogy a legjobb esetben is csak két-három év múlva lesz elérhető a piacon.

A 34 cseh és görög beteg bevonásával zajló korai kutatások alapján a beavatkozás biztonságosnak és hatékonynak tűnik. Négy hónap alatt a vizsgált személyek átlagosan a túlsúlyuk 37 százalékát, mintegy 11 kilót adtak le a kutatási jelentés szerint. A készülék támogatja a fogyást, de nem gyógyítja a kövérséget.

A gyomorballon segíthet a fogyásban

„Mivel a betegek hozzászoknak a teltségérzethez, az eszközzel sokkal gyorsabban megtanulják az ételek helyes adagolását, és elfogadják, hogy kevesebbet esznek” – mondta Dr. Ram Chuttani, az intervenciós gasztroenterológia szakértője. A bostoni orvos hozzátette, hogy a számításaik szerint a jobb étkezési szokások miatt a betegek még akkor is jelentős mennyiségű súlyt veszítenek, ha a ballon már nincs helyén, hiszen már rögzült a kevesebb evés.

A hagyományos, vastagabb falú, szilikon gyomorballonnal kezelt betegekkel szerzett tapasztalatok arra utalnak, hogy e megoldásnak vannak hosszú távú előnyei. Chuttani szerint egy év után a beteg általában elveszíti felesleges kilóinak felét.

A hagyományos gyomorballonok tipikus mellékhatásai közé tartozik a hányinger és a hányás, ami az Elipse vizsgálatban résztvevők körében szintén előfordul. Az invazív beavatkozásokat és a hagyományos ballonokat olyan súlyosan elhízott betegeknél alkalmazzák, akiknek a testtömeg-indexe (BMI) meghaladja a 35-öt (a normál érték 18 és 25 között van). Az Elipse-t viszont azoknak szánják, akinél a BMI 27 körül van, azaz túlsúlyosak, de még nem kövérek.

Az Elipse az egészségmegőrző stratégiák eszköze lehet, és a fokozódóan terjedő elhízás miatt sokat segíthet a közegészségügyi helyzet javításában, hiszen a 30-as BMI-érték felett jelentősen megnő több betegség kialakulásának kockázata.

Forrás: Medicinenet.com

)
Vitamin ABC - D Vitamin (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)