Drágulást hoz a csipszadó emelése

A jövő évtől az egészségügyi kockázatot jelentő ételek, italok, cukros üdítők, csipszek, csokoládék, szeszes italok esetében átlagosan 20 százalékkal lesz magasabb a népegészségügyi termékadó.

A jövő évtől a gyógynövényes alkoholtartalmú italokra és a gyümölcspárlatokra is kiterjesztik a népegészségügyi termékadót ( neta ) - nyilatkozta a vg.hu-nak Falcsik István, az RSM Hungary Kft. adótanácsadója. Eddig a hét gyógynövényt tartalmazó keserűk nem tartoztak a neta hatálya alá.

Tovább drágulnak az egészségtelen élelmiszerek
Tovább drágulnak az egészségtelen élelmiszerek

A cukrozott üdítőitalok mostani, literenként 7 forintos csipsz­adója 2019-ben több mint a duplájára, 15 forintra emelkedne. A törvénytervezet szerint az energiaitalok esetében 40 forintról 50 forintra nőne, a cukrozott kakaóporoknál pedig 15 forintos kilogrammonkénti drágulást írnának elő. De a sós snackek is drágulhatnak, ezeknél kilogrammonként 250 forintról 300 forintra emelkedne az adó, míg az ízesített sörök esetében a mostani 20 forintos adót literenként 25 forintos követheti.

Bár a chipsadó bevezetése óta csökkent az érintett termékek fogyasztása, a magyar lakosság életmódjában továbbra is várat magára az egészségtudatos előrelépés. Részletek !

A netából tavaly 31,7 milliárd forint folyt be az Egészségbiztosítási Alapba, az idén várt összeg 30,4 milliárd forint.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: