"Pároknak kötelező, szingliknek tilos a szex járvány alatt"

A járvány alatti korlátozások és az összezártság komoly nyomás alá helyezi a párokat. Félő, hogy a szabadságunk visszanyerésekor értékes kapcsolatok hullanak majd szét - vélekedik dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus.

Óriási kihívás elé állítja a párokat a pandémia, hiszen sokkal több időt töltenek otthonaikban összezárva, ami viták sorozatát generálhatja, ráadásul a kikapcsolódáshoz és a közös programokhoz is korlátozottak a lehetőségek - nyilatkozta a Metropolnak dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus. Mint mondta, a járvány az ismerkedési szokásainkat is megváltoztatta, az online ismerkedések kezdeti fellendülése után azonban az emberek belefásultak, hogy csak maszkban, az utcán futhatnak össze kiszemeltjükkel.

Kiderült, mennyire működik a netes társkeresés Az internetes applikációkon megismerkedő párok ugyanolyan boldogok, mint azok, akik a való életben találtak egymásra - állítja egy kutatás. Kattintson a részletekért!

Erős kapcsolatok is széthullhatnak a nyitással

A pároknak az összezártság miatt "kötelező", a szingliknek viszont járványügyi szempontból "tilos" a szex, ez pedig mindenkinek komoly nyomást jelent. Bár tény, hogy a jelenlegi helyzetben kevesebb lehetősége van az embereknek megcsalni a párjukat, de dr. Hevesi Kriszta szerint ha a járvány véget ér, magas lesz a kockázata annak, hogy a hirtelen jött szabadsággal együtt az impulzusok keresésével és a szürke hétköznapokból való kilépéssel megtörténjen az "elhajlás".

Az összezártság a jól működő párkapcsolatokat is próbára teszi. Fotó: Getty Images
Az összezártság a jól működő párkapcsolatokat is próbára teszi. Fotó: Getty Images

Mint mondta, félő, hogy a korlátozások feloldásával értékes kapcsolatok hullanak majd szét. Hogy ezt sikeresen elkerülhessék a párok, fontos, hogy mielőbb új közös élményeket szerezzenek első lépésként, legyen az egy közös kirándulás, nyaralás vagy más kellemes program.

A járvány első hulláma alatt az ismerkedés az online térbe tolódott, sokan próbálták ki az internetes párkeresést . A második és a harmadik hullám azonban sokáig húzódott, az emberek pedig belefásultak, hogy a hidegben, az utcán sétálva, maszkban találkozhatnak csak a másikkal.

A merészebbek felhívták magukhoz a másikat, ezt azonban sokan nem vállalták volna be az első randevú alkalmával.

Komoly gondot jelenthet a szexuálpszichológus szerint a pornográf tartalmak iránt megnövekedett igény is. A legnépszerűbb pornóoldalak látogatottsága megugrott a járvány ideje alatt, ami főleg a serdülő korosztályban okozza a legnagyobb rombolást.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)