Nyilvános romantika: ez van mögötte

Szinte mindenki ismer olyan párokat, akik a különféle közösségi portálokon küldözgetnek egymásnak szerelmes üzeneteket, a legszélesebb nyilvánosság előtt. A readingi Albright College kutatói szerint a fő motiváció a jelenség mögött a partner ellenőrzése és a határok kijelölése, az igazán aktív megosztók pedig azok, akiknek eredendően alacsony az önbizalmuk.

A texasi Society for Personality and Social Psychology konferencián publikált kutatás szerint a Facebook a valahová tartozás illúzióját adja, ezért előszeretettel osztjuk meg szerelmi életünk részleteit ezen a platformon. A kutatást vezető Gwendolyn Seidman professzor szerint azok, akik boldog szerelmi kapcsolatban élnek, szívesen osztanak meg fotókat a párjukkal, és örömmel lájkolják a kedvesük státuszfrissítéseit.

Ugyanakkor az is kiderült, hogy azok, akik önbizalom problémákkal küzdenek, és nem érzik elég biztosnak a kapcsolatukat, gyakran esnek abba a hibába, hogy túlzásba viszik a kémkednek a partnerük után a közösségi felületeken" - fejti ki Seidman professzor.

A nyilvános romantika mögött sokszor neurózis húzódik

"Tovább nő ez a tendencia, ha az illető neurotikus személyiségjegyeket is mutat, hiszen ez a típus hajlamosabb a féltékenységre a párkapcsolaton belül. Az ilyen esetekben a látványos, párjuk online tevékenységét , és arra sem éreznek ellenállhatatlan késztetést, hogy romantikus üzeneteket tegyenek közkincsé.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +7 °C
Minimum: -4, +4 °C

Borult, párás idő lesz szitálással, illetve egy-két helyen pár órás napsütés is előfordulhat (főleg keleten), majd késő délután már eső is kialakulhat a déli tájakon. Megélénkül az északkeleti szél, 3, 7 fokos maximumokat mérhetünk. Csütörtökön nem érkezik front, de az ízületesek és a légúti megbetegedésekkel küzdők most is komolyabb tüneteket tapasztalhatnak. Emellett enyhébb fejfájás is felléphet, illetve az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: