Menthető-e a kapcsolat egy félrelépés után?

Önmagában is elég fájdalmas, ha fény derül a hűtlenségre. Ráadásul nem sokáig tudjuk elkerülni a nagy kérdést sem: hogyan tovább? Négy nő őszinte vallomása következik megcsalásról, megbocsátásról, a párkapcsolat és a bizalom újjáépítéséről.

A 37 éves Shelly esetét akár valamelyik hollywoodi filmből is vehettük volna, hiszen eddig többségünk ott látott ilyesmit: a feleség belenéz a férj telefonjába, mert az egyik közös fotójukat akarja megkeresni, ám teljesen váratlanul egy idegen nőről talál félreérthetetlen képeket. De mi következett ezután?

Miről árulkodhat tünetként a megcsalás? Részletek itt.

"Az férjem azonnal bevallotta, hogy egy éve viszonya van a nővel. Én pedig teljesen összetörtem. Aztán az első gondolatom az volt, hogy keressünk egy terapeutát, aki segíthet nekünk helyrehozni ezt az egészet. Elkezdtünk terápiára járni heti egy alkalommal. A férjem szakított a másik nővel, és lassan visszaépítettük a bizalmat kettőnk között. Azt hiszem, azért akartam vele maradni, mert amikor lebukott, azonnal elmondta az igazat, és közösen kezdtünk el azon dolgozni, hogy helyrehozzuk a dolgokat" - árulta el Shelly a womenshealthmag.com kérdéseire válaszolva.

A hűtlenség könnyen a párkapcsolat végét is jelentheti
A hűtlenség könnyen a párkapcsolat végét is jelentheti. Fotó: Getty Images

A megbocsátáshoz idő kell

Egy másik fiatal nő, Judy történetében saját maga volt a ludas. Egy kollégájával lépett félre néhányszor. "Emiatt annyira borzalmasan éreztem magam, hogy mindent bevallottam a férjemnek, aki annyira kiborult, hogy azonnal elköltözött a közös otthonunkból" - emlékezett vissza. Végül válás helyett három hónap szünetet tartottak, ami egyfajta önismereti utazás és lelki fejlődés volt Judy számára. Nemcsak önmagát ismerte meg jobban, hanem saját belső motivációit is kezdte egyre inkább megérteni. Végül a férje megbocsátott neki, és visszatért hozzá.

Ez persze nem megy gyorsan és könnyen, sőt van, aki hiába dolgozik rajta, nem tud megbocsátani. A 26 éves Dani nemrég ment feleségül a párjához, de a hatalmas esküvőt fájdalmas felismerés követte: a fiatal nőt felkereste egy lány, aki közölte vele, hogy hónapok óta viszonya van a férjével. Dani próbált beszélni erről a párjával, aki többször elmondta neki, hogy vége, lezárta a viszonyt a lánnyal, és többé nem lép félre. De bármennyire szeretne is hinni neki, úgy érzi, nem képes megbocsátani, és nem tud ismét megbízni a férfiban.

Ha mindkét fél hűtlen

Vajon kölcsönös megcsalás esetén magától értetődik a szakítás? Nos, a 38 éves Victoria szerint szó sincs erről. "Félreléptem, aztán ő is, és amikor kiderült, hogy mindketten hibásak vagyunk, úgy döntöttünk, túltesszük magunkat a dolgon. 15 éve vagyunk házasok, és azt hiszem, egy-egy viszony olykor megesik. Ez nem jelent egyet a kapcsolat végével, de gyakran jelzi, hogy valami nincs rendben. Mi terápiára kezdtünk járni a férjemmel, hogy együtt léphessünk tovább a történtek után. Eltelt hat év, és a kapcsolatunk most erősebb, mint valaha" - mondta.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)