Meglepő dolog derült ki a disznó viccekről

Közismert, hogy a jó humorérzék a csábítás egyik legfontosabb eszköze. Egy új tanulmány most arra is választ talált, hogy a nőkben milyen viccek hallatán ébred nagyobb valószínűséggel vonzalom az azokat elsütő férfi iránt egy ismerkedési helyzetben.

Egy palack bor mellett Egy házaspár borozgatva ücsörög a nappaliban. "Szeretlek!" - tör ki egyszer csak a feleségből. "Most a bor beszél belőled?" - kérdezi némi mérlegelés után a férj. "Nem, tényleg így érzem. A pohárhoz beszéltem..."

A Dél-Mississippi Egyetem pszichológusai egyebek mellett a fenti viccet is felvonultatva végeztek el egy érdekes kísérletet a közelmúltban. Először összegyűjtöttek 50 viccet az internetről, fele-fele arányban disznó vicceket és kevésbé alpári poénokat, majd megkértek száz nőt és férfit, hogy értékeljék azokat. A négy-négy legjobbnak ítélt humorbombát ezután véletlenszerűen férfiak társkereső oldalakról származó fotóihoz társították, hogy aztán száz heteroszexuális, átlagosan 21 éves nő osztályozza az így kapott bemutatkozókat a vonzerő alapján. A feladat során a résztvevők külön értékelték a jelölteket annak tükrében, hogy mennyire kívánatosak egy rövid távú kalandra, illetve mennyire egy hosszú távú párkapcsolatra nézve.

Egy jól megválasztott poén akár egy hosszú távú kapcsolatot is megalapozhat
Egy jól megválasztott poén akár egy hosszú távú kapcsolatot is megalapozhat

Miért nevetünk olykor a rossz vicceken is? Részletek itt.

Az eredmények szerint mindkét esetben azok a férfiak bizonyultak vonzóbbnak, akik fotója mellett valamelyik ártatlanabb poén jelent meg. Mindemellett rövid távú partnerként a disznó viccek képviselői sem maradtak le sokkal a versenyben. Íme az egyik tréfa abból a négyből, amely a mocskosabb humort képviselte a kísérletben:

Hűvös viszony Két részeg ül a kocsmában, miközben mindketten a poharukat bámulva merengenek az élet dolgain. Így szól az egyik: "Hé, te láttál már valaha olyan jégkockát, amelyikben volt egy lyuk?" Mire a másik: "Igen - 18 évig éltem házasságban vele..."

Egy újabb kísérlet során 150 új önkéntest toboroztak a kutatók. Ezúttal is sikerült megismételni a korábban kapott eredményeket, ráadásul immár kitöltettek velük egy tesztet is annak meghatározása érdekében, hogy a résztvevők mennyire nyitottak az egyéjszakás kalandokra. Ennek köszönhetően fény derült arra is, hogy az alkalmi szexet kevésbé elutasító nők nagyobb valószínűséggel értékelik viccesnek a disznó humort.

Összességében elmondható, hogy a férfiak gyakran azért mondanak mocskosabb vicceket a nőknek egy ismerkedési helyzetben, hogy ezáltal szexuálisabb környezetet teremtsenek a beszélgetésnek. Azok a nők pedig, akik számára mindez nem kényelmetlen, sőt inkább felkelti az érdeklődésüket a lehetőség, valószínűleg nevetni is fognak a poénon. Lényegében tehát a disznó viccek közös méltánylása egy lehetőség két potenciális partner számára, hogy kifejezzék a nyitottságukat egy közösen eltöltendő éjszakára. Ezzel együtt a férfiaknak érdemes észben tartaniuk, hogy mint azt a kutatás eredményei is igazolják, a nők többsége minden helyzetben szívesebben hall igényesebb, vállalhatóbb vicceket. Biztos, ami biztos, jobb tehát nem Mórickával és az agresszív kismalaccal indítani egy bemutatkozást.

Forrás: iflscience.com; psychologytoday.com

Okostelefonok, dohányzás és a többi - egy közelmúltbeli felmérés arra volt kíváncsi, melyek a leggyakoribb randigyilkos tényezők. A kutatásról bővebben ide kattintva olvashat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: