Kapcsolatban élek, de máshoz is vonzódom

Nem számít mennyire szeretjük a párunkat vagy éppen mennyire élvezzük vele a szexet – gyakran akkor is fellángolhat a vonzalom egy harmadik személy iránt, ha egyébként boldog párkapcsolatban élünk.

De mikor tekinthető ártalmatlannak ez a vonzalom, és mikor bújik meg mögötte valami több? Az alábbi kérdésekre adott válaszok segíthetnek a döntésben.

Mikor tekinthető ártalmatlannak a vonzalom?
Mikor tekinthető ártalmatlannak a vonzalom?

Boldogok vagyunk a jelenlegi párkapcsolatunkban?

  • Igen

Nyugodjunk meg, a mások iránt érzett vonzalom hozzátartozik az emberi természethez. Nem kell semmit sem tennünk, nem kell félnünk. A bennünk felgyűlt romantikus energiákat irányítsuk annak a személynek az irányába, aki mellett elköteleztük magunkat.

  • Nem

Ha vonzódni kezdünk egy másik ember iránt, akkor ez azt jelentheti, hogy érzéseink megváltoztak. Gondoljuk végig, miért nem érezzük boldognak magunkat a párkapcsolatunkban, aztán tegyük fel magunknak a kérdést: ha ez a probléma megoldódna, akkor partnerünkkel szeretnénk maradni? Ha még mindig szeretjük a párunkat, próbáljunk meg közösen dolgozni azon, hogy kiiktassuk boldogtalansága forrását. Ha viszont a gondok megoldása sem tartana minket a kapocslatban, akkor érdemes elgondolkozni a szakításon.

Elégedettek vagyunk a szexuális életünkkel?

  • Igen

Ha elégedettek vagyunk a szexuális életünkkel, mégis vonzódást érzünk valaki más iránt, akkor lehetséges, hogy párkapcsolatunkban több érzelmi vagy intellektuális élményre lenne szükségünk. Ne csak a hálószobában legyünk együtt, a több közös program segíthet, hogy intenzívebben kapcsolódjunk egymáshoz.

  • Nem

Azért kacsingatunk más felé, mert úgy gondoljuk, hogy mással kielégítőbb lehetne a szexuális életünk? Erre sajnos egyáltalán nincs garancia. Ha aktuális kapcsolatunk a szexet kivéve szilárd lábakon áll, akkor először érdemes lenne azon dolgozni, hogy párunkkal jobb legyen. Ha viszont jelenlegi partnerünkkel összeegyeztethetetlenek a szexuális elvárásaink, akkor azon is érdemes elgondolkodni, hogy szexuális vágyainkat ki tudjuk-e egyáltalán elégíteni egy párkapcsolatban?

Megéri kockáztatni párkapcsolatunkat azzal, hogy kikezdünk valaki mással?

  • Igen

Ha tényleg készen állunk rá, hogy akár szexuális kapcsolatot is létesítsünk valaki mással – még akkor is, ha ezzel kockáztatjuk jelenlegi kapcsolatunkat –, akkor valószínűleg itt az ideje, hogy párkapcsolatunkat lezárjuk. Legjobb, ha még a félrelépés előtt.

  • Nem

Nem akarjuk felbontani jelenlegi kapcsolatunkat, de folyamatosan küzdünk egy másik személy iránt érzett vonzalmunkkal? Ha egyedül – vagy párunkkal – nem tudjuk megoldani a problémát, érdemes lehet szakértőtől, pszichológustól vagy akár szexuálpszichológustól segítséget kérni.

Forrás: care2.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +5 °C
Minimum: -6, -1 °C

A változóan felhős időben hó, havas eső, eső egyaránt előfordulhat. Erős lesz a délnyugatira forduló szél, 0, 5 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. Az arra érzékenyeknél fejfájás, migrén léphet fel, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Az ízületi panaszok sem mérséklődnek számottevően, különösen reggel kell erős fájdalmakra készülni. Többen álmosak, fáradékonyak is lehetnek, csökken a koncentráló- és a teljesítőképesség. Nagy a megfázásveszély, és a körülmények ismét kedveznek a kórokozók terjedésének is. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: