Kapcsolatban élek, de máshoz is vonzódom

Nem számít mennyire szeretjük a párunkat vagy éppen mennyire élvezzük vele a szexet – gyakran akkor is fellángolhat a vonzalom egy harmadik személy iránt, ha egyébként boldog párkapcsolatban élünk.

De mikor tekinthető ártalmatlannak ez a vonzalom, és mikor bújik meg mögötte valami több? Az alábbi kérdésekre adott válaszok segíthetnek a döntésben.

Mikor tekinthető ártalmatlannak a vonzalom?
Mikor tekinthető ártalmatlannak a vonzalom?

Boldogok vagyunk a jelenlegi párkapcsolatunkban?

  • Igen

Nyugodjunk meg, a mások iránt érzett vonzalom hozzátartozik az emberi természethez. Nem kell semmit sem tennünk, nem kell félnünk. A bennünk felgyűlt romantikus energiákat irányítsuk annak a személynek az irányába, aki mellett elköteleztük magunkat.

  • Nem

Ha vonzódni kezdünk egy másik ember iránt, akkor ez azt jelentheti, hogy érzéseink megváltoztak. Gondoljuk végig, miért nem érezzük boldognak magunkat a párkapcsolatunkban, aztán tegyük fel magunknak a kérdést: ha ez a probléma megoldódna, akkor partnerünkkel szeretnénk maradni? Ha még mindig szeretjük a párunkat, próbáljunk meg közösen dolgozni azon, hogy kiiktassuk boldogtalansága forrását. Ha viszont a gondok megoldása sem tartana minket a kapocslatban, akkor érdemes elgondolkozni a szakításon.

Elégedettek vagyunk a szexuális életünkkel?

  • Igen

Ha elégedettek vagyunk a szexuális életünkkel, mégis vonzódást érzünk valaki más iránt, akkor lehetséges, hogy párkapcsolatunkban több érzelmi vagy intellektuális élményre lenne szükségünk. Ne csak a hálószobában legyünk együtt, a több közös program segíthet, hogy intenzívebben kapcsolódjunk egymáshoz.

  • Nem

Azért kacsingatunk más felé, mert úgy gondoljuk, hogy mással kielégítőbb lehetne a szexuális életünk? Erre sajnos egyáltalán nincs garancia. Ha aktuális kapcsolatunk a szexet kivéve szilárd lábakon áll, akkor először érdemes lenne azon dolgozni, hogy párunkkal jobb legyen. Ha viszont jelenlegi partnerünkkel összeegyeztethetetlenek a szexuális elvárásaink, akkor azon is érdemes elgondolkodni, hogy szexuális vágyainkat ki tudjuk-e egyáltalán elégíteni egy párkapcsolatban?

Megéri kockáztatni párkapcsolatunkat azzal, hogy kikezdünk valaki mással?

  • Igen

Ha tényleg készen állunk rá, hogy akár szexuális kapcsolatot is létesítsünk valaki mással – még akkor is, ha ezzel kockáztatjuk jelenlegi kapcsolatunkat –, akkor valószínűleg itt az ideje, hogy párkapcsolatunkat lezárjuk. Legjobb, ha még a félrelépés előtt.

  • Nem

Nem akarjuk felbontani jelenlegi kapcsolatunkat, de folyamatosan küzdünk egy másik személy iránt érzett vonzalmunkkal? Ha egyedül – vagy párunkkal – nem tudjuk megoldani a problémát, érdemes lehet szakértőtől, pszichológustól vagy akár szexuálpszichológustól segítséget kérni.

Forrás: care2.com

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25 °C
Minimum: +14 °C

Délnyugat felől egyre nagyobb területen megvastagszik a felhőzet. Északkeleten, illetve a keleti határ mentén számíthatunk a legtöbb napsütésre. A vastagabb felhővel borított tájakon időszakos, gyenge eső várható, majd kora estétől dél, délnyugat felől már egyre több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. A keleti, délkeleti szél megélénkül, zivatar környékén átmeneti szélerősödés tapasztalható. Késő estére többnyire 14 és 20 fok közé hűl le a levegő, de néhol hűvösebb is lehet. Fronthatásra hétfőn nem kell számítani, a levegő azonban néhány fokot melegszik majd, így az arra érzékenyeknél melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek.

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra