A kiegyensúlyozott élet: így elérheti

"Azt mondják, a XX. század a nők évszázada volt. Melyik évszázad lesz végre a férfiaké is és a nőké is?" (C. Molnár Emma)

Minek köszönhető, hogy mára olyan törékenyek lettek a kapcsolataink, mint az ostya? Miért érezzük önmagunk körül a szolidaritás hiányát, hogy az idő előrehaladtával egyre kevesebbet érünk, egyre kevésbé vagyunk fontosak? Vajon tényleg egy pillanat alatt a semmibe zuhanhatunk? Miért van az, hogy miközben rendkívül büszkék vagyunk önállóságunkra és teljesítményünkre, rettegünk a magánytól, a megsemmisüléstől, a kisemmizéstől és további neurózisok tömkelegét produkáljuk?

A pszichoterapeuta hölgy szakterülete: párkapcsolat, gyereknevelés, pánikbetegség, szorongás, stressz, depresszió, pszichiátriai betegségek. Kattintson! C. Molnár Emma a férfi és a nő viszonyának alakulásán keresztül vizsgálja társadalmunk és mindennapjaink alapvető kérdéseit. Fő állítása szerint a perisztázis, vagyis az egyén számára meghatározó személyek által közvetített értékrend, határozza meg alapvetően az egyén életét, lehetőségeit és problémáit.

A perisztázis értékrendje azonban nem mindig kapcsolódik össze a humánummal, így van ez szerinte napjainkban is, amikor atomizálódott, önmaga szélsőséges autonómiájáig eljutott emberek tömege próbál egymással kezdeni valamit.

A könyv erősen megkérdőjelezi azt a modern közhelyet, mely szerint a nők csupán áldozatok lennének , a férfiak pedig fenyegető rémként kísértenék őket, és igyekszik a jelenségek alapos és széles látókörű elemzésével megvilágítani a problémák mélyebb okait.

C. Molnár Emma gondolatai szemtelenek, provokatívak és konzervativizmusukban is nagyon korszerűek. Rendkívül kritikus és szkeptikus a korunkban divatos viselkedésmódokkal szemben, de mindezt nem holmi retrográd ideológia jegyében teszi.

C. Molnár Emma szerint egy kisfiú vagy egy kislány érkezésével érték születik a világra, egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, egyszerűen csak más, és a különbözőség tudatosításával elfogadóbbá, együttműködőbbé válhatnánk mind a magánéletünk, mind a munkánk során.

A férfiak és nők közötti különbséget el kell tudni fogadni

C. Molnár Emma szerint a férfinak és a nőnek egyaránt szüksége van arra, hogy kibontakoztassa képességeit a munkában, de ez nem jelenti azt, hogy meg kell tagadnunk saját nemünket, nembeli lényegünket, amely fogantatásunktól kezdve alakítja a viselkedésünket, látásmódunkat. Azt állítja, hogy ameddig ezt a látszólagos paradoxont nem értjük meg, harccá silányítjuk kapcsolatainkat, és nem fogunk tudni együttműködni, békében együtt élni.

Kérdés, mit tehetnek a nők és a férfiak annak érdekében, hogy a vágyaik szintjén ott élő harmóniát megteremtsék? Hogyan tudunk élhető életet élni egy olyan korban, amikor a perisztázis a humánum és a belső kontrollos magatartás helyett a külső kontrollra helyezi a legfőbb hangsúlyt, és a cselekvéseinkből fakadó öröm helyett a puszta teljesítés lesz a cél? Ez a mű többek között ezekről a kérdésekről elmélkedik nem csupán pszichológiai, hanem kulturális, társadalmi, történelmi és filozófiai kontextusban is.

Természetesen a könyvnek nem célja, hogy minden nehézségre megoldást kínáljon, de alapvető kérdéseket feszeget az együttműködésről, egymás határainak és a két nem különbözőségének tiszteletben tartásáról. És ezzel néhány lépéssel talán közelebb kerülünk a nyugodt, kiegyensúlyozott élet megteremtéséhez.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: