Veszélyes folyton a neten lógni

A túlzásba vitt internethasználat mentális problémákat okoz a gyerekek számára, derül ki a brit közegészségügyi szolgálat, az NHS friss kutatásából. Minden egyes óra, amit a gyerek a gép előtt tölt, növeli a mentális betegségek és a szociális zavarok kialakulásának esélyét.

Magány, depresszió, alacsony önbecsülés , agresszió - ezek a leggyakoribb problémák, amelyek az internetfüggés tüneteiként kialakulnak a tinédzserek körében. "Egyértelmű az összefüggés az internet előtt töltött idő és a mentális problémák kialakulása között, különösen, ha legalább négy órát tölt weblapok böngészésével a gyerek" - áll a brit tanulmányban.

A parlamenthez is benyújtott felmérés többek között hangsúlyozza, hogy jelenleg tíz gyerekből egy komoly mentális zavarokkal küzd, és a tinédzserek harmada legalább hetente egyszer "szomorúnak és depressziósnak" érzi magát . Noha az elmúlt húsz évben a gyerekek általános egészségi állapota sokat javult, az internetfüggés komoly veszélyt jelent a kiskorúakra.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +14, +21 °C

Napos idő lesz jellemző, csapadék általában nem várható, legfeljebb északkeleten lehet néhol zápor. Mérsékelt marad a nyugati szél, 31, 36 fok közé melegszik a levegő. Szerdán nem jön front, de a tartós meleg egyre erősebb tüneteket okozhat. Többeknél alvásproblémák léphetnek fel, napközben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Fokozódik a migrénhajlam. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)