Újabb területen kell zéró tolerancia

Online játékot fejlesztett az iskolai erőszak visszaszorítására a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) a Cartoon Network televíziós csatorna idei, bántalmazás elleni kampányának részeként - közölte Kiss-Monok Ágnes, a csatorna kommunikációs képviselője.

Az NBT olyan interaktív, online játékot készített, amely könnyed formában ismerteti meg a gyerekekkel a bullying, azaz a gyerekek egymás közti bántalmazásának jelentését, illetve azt, hogy miként oldhatják meg a problémát. A tervek szerint a játékot minden hazai iskolában kipróbálhatják a 3-4., illetve az 5-6. osztályosok.

bullying, iskolai erőszak, erőszak elleni kampány, online játék,
bullying, iskolai erőszak, erőszak elleni kampány, online játék,

Zéró tolerancia kell

A 2014-ben indult "Aki ver, az nem haver!" kampány célja, hogy elterjesszék a bántalmazás elleni zéró tolerancia üzenetét - nemcsak Magyarországon, hanem Európában, a Közel-Keleten és Afrikában is. A kampány részeként - a szülők, a gyerekek és a pedagógusok számára - informatív platformokat hoztak létre a zaklatás meghatározásáról, kezeléséről, valamint tájékoztatást adtak az elérhető segítségekről.

Az idei kampány részeként ismert fiatal véleményvezérek egy bántalmazás elleni kezdeményezést indítanak, amelyben arra buzdítják a fiatalokat, hogy tegyenek barátságos gesztusokat a kiközösítettek felé. A bűnmegelőzési ismeretek elsajátítására pedig már ötödik éve indítanak akkreditált képzést pedagógusok számára, illetve a pedagógusokat képző főiskolákkal és egyetemekkel együttműködési megállapodást kötöttek annak érdekében, hogy az intézményekben is oktassák a bűnmegelőzési ismereteket - ismertette Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke.

A kormány 2013-ban elfogadott bűnüldözési stratégiája megfogalmazta, hogy a fiatalokat védeni kell attól, hogy bűncselekmények áldozataivá vagy elkövetőivé váljanak. Ennek jegyében készültek el a pedagógusoknak szóló, bűnmegelőzési ismereteket tartalmazó tananyagok is - tette hozzá Hatala József.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció