Nagy segítséget kaptak a rászoruló gyerekek

Tizenháromezer nélkülöző gyermek kapott ajándékcsomagot az ünnepek alatt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jótékonysági programjában.

Az egyesület már második éve juttat élelmiszer-adományokat a nélkülöző gyermekekhez a kiemelt időszakokban - például gyereknapon, a nyári táborok ideje alatt és karácsonykor.

gyerekek, rászoruló gyerekek, nélkülözés, élelmiszeradomány, élelmiszerbank,
gyerekek, rászoruló gyerekek, nélkülözés, élelmiszeradomány, élelmiszerbank,

13 ezer csomagot osztottak ki

2019 decemberében a Bonduelle Central Europe Kft. támogatásával az Élelmiszerbank programjában 12 ezer 821 rászoruló gyermek juthatott hozzá a főként édességekből összeállított adománycsomaghoz. A csomagok összértéke megközelítette a 33 millió forintot.

Éhezés kontra pazarlás itthon - részletek!

Karácsony alkalmából a finom édességek mellé egészséges, rostban és vitaminokban gazdag zöldségeket is tettek a csomagokba. A cég emellett 2019-ben 200 tonna zöldségkonzervet juttatott el a nélkülözőknek az Élelmiszerbank segítségével.

Ijesztően sok élelmiszert dobunk ki

Azt látva, hogy mennyi nélkülöző családon kell segíteni évről évre, még sokkolóbb belegondolni, hogy közben mennyi - részben még fogyasztható - élelmiszer landol a kukában. Mint már korábban is megírtuk, Magyarországon évente nagyjából 1,8 millió tonna ételt dobnak ki. Azonban nemcsak a kidobott élelmiszer mennyisége az aggasztó, de annak újrafelhasználása sem túl hatékony: a kukában landoló ételekből 80-100 ezer tonna a menthető élelmiszer.

A kidobásra ítélt élelmiszerfelesleg gyűjtését itthon a Magyar Élelmiszerbank Egyesület végzi, akik a rászorulóknak juttatják el az amúgy fogyasztható, kifogástalan minőségű termékeket. A szervezet 14 éve gyűjti be gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól a feleslegessé vált termékeket. Ez idő alatt több mint 62 ezer tonnányi élelmiszert osztottak szét az országban.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció