Méhen kívüli terhesség: mi lesz a babával?

Egy új ohiói törvényjavaslat arra kötelezné az orvosokat, hogy ültessék be az anyaméhbe a méhen kívüli terhesség magzatát. Ellenkező esetben gyilkosság vádjával néznek szembe.

Az első kommentárok szerint az orvosi gyakorlat számára ismeretlen az ilyen műtét, ám ha az orvosok mégsem végzik el, akkor "magzati gyilkosságért" indíthatnak ellenük eljárást.

Börtönbe mennek az orvosok?

Akkor sem lehet abortusz, ha egy rokon az apa - a részletekért kattintson ide!

"A méhen kívüli terhesség nem folytatható normálisan. A megtermékenyített petesejt képtelen az életben maradásra, és a növekvő szövet - amennyiben kezelés nélkül marad - életveszélyes vérzésekhez vezet." - írta meg véleményét a tekintélyes Mayo Klinika. Egy ohiói szülész-nőgyógyász, David Hackney pedig így fogalmazott Twitter-posztjában: "Nem hiszem, hogy még egyszer írni fogok erről, de ez lehetetlenség. Mindannyian börtönben fogjuk végezni."

méhen kívüli terhesség, magzat, anyaméh, magzat beültetése, abortusztörvény
Börtönbe megy, aki nem menti meg a magzatot. Fotó: iStock

Egyre szigorúbbak a törvények

Az elmúlt hónapokban rendkívül szigorú abortusztörvényt szavaztak meg az Egyesült Államok több tagállamában is. Az elemzők szerint ennek az lehet a célja, hogy a szövetségi legfelsőbb bíróság - amely az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét tölti be - felülvizsgálja és hatályon kívül helyezze a szabad abortusz lehetőségét megteremtő, 1973-ban hozott, úgynevezett Roe/Wade-döntést.

A Ron Hood és Candice Keller republikánus törvényhozók által most előterjesztett törvényjavaslat a beültetési kötelezettség mellett törvényileg elismerné jogi személynek a meg nem született magzatokat is. A tervezet abortusszal elkövetett gyilkosságért emelne vádat azok ellen, akik elvégzik és azok ellen is, akik elszenvedik a művi terhességmegszakítást.

A Hood-Keller-javaslatot a 99 tagú ohiói törvényhozás 19 tagja biztosította támogatásáról.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső