Lassan minden 3. magyar 60 feletti lesz

Nem kell már túl sokat várni, hogy több idős éljen Magyarországon, mint gyerek vagy fiatal felnőtt.

Több lesz az idős, mint a fiatal

Jelenleg a magyarok 26,2 százaléka idősebb 60 évesnél, az Eurostat előrejelzése szerint 2050-re ez az arány már 34,3 százalék lehet, míg 2080-ra 34,9 százalék - írja a hvg.hu . Ha úgy tűnne, hogy ez a távoli jövő, érdemes belegondolnunk abba, hogy akik 2080-ban lesznek 60 évnél idősebbek, azoknak a nagy része már most is él.

idosodo_magyar, idős társadalom elöregedő társadalom demográfia elöregedő társadalom öregedés idős kor
2050-re minden harmadik magyar 60 évesnél idősebb lehet

Az alábbi ábrán színessel a 2017-es magyar korfát láthatjuk, köré rajzolva a 2080-as előrejelzést:

Az ábrán színessel a 2017-es magyar korfát láthatjuk, köré rajzolva a 2080-as előrejelzést.
Forrás: Eurostat

A statisztika szerint alig húsz év múlva már több 60-64 év közötti magyar lesz, mint ahányan bármely más korosztály tagjai lesznek. A korcsoport tagjai 2050-ben már tíz évvel idősebbként, 70-74 évesként is a korfa legszélesebb ágát képviselik majd.

Lassítható az öregedés? Az öregedés - jelenlegi tudásunk szerint - nem megállítható és nem is visszafordítható folyamat, de ha időben vesszük fel a harcot ellene, nagy mértékben lelassíthatjuk a folyamatot. Kíváncsi rá, mit tehetünk az öregedés első jelei ellen? Kattintson!

Mindenki hosszú életre számít

Jelenleg a 85 évesnél idősebb korosztály aránya 1,9 százalék, míg 2080-ban a lakosság 7,7 százalékát tehetik ki, akik akkor legalább 85 évesek lesznek: ők az 1995 előtt születettek. Az persze jó, hogy a mostani fiatalok hosszú életre számíthatnak, de az már probléma lehet, hogy mennyire kevés középkorú , fiatal felnőtt vagy gyerek lehet az országban néhány évtized múlva.

)
Útipatika külföldi vakációhoz

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)