Fontos kérdésekre kell választ adnunk ősszel

Fontos, hogy a lakosság válaszoljon az egészségi állapotot és a fogyatékosságot érintő kérdésekre az őszi népszámlálás során – hívta fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az őszi népszámlálás fontos részét képezik a lakosság egészségi állapotára és a fogyatékossággal élő emberek helyzetére vonatkozó kérdések, hiszen a népszámlálás eredményei hosszú távon szolgáltatnak majd adatokat az egészségügyi és esélyegyenlőségi fejlesztésekhez.

népszámlálás, egészség, magyarok egészsége
A kérdőívet interneten keresztül is kitölthetjük majd. Fotó: Getty Images

Fontos információk derülhetnek ki a lakosságról

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a fogyatékossággal élő személyeket támogató tíz civil szervezettel, valamint kormányzati partnerekkel folytatott szakmai egyeztetést annak érdekében, hogy a fogyatékossággal élő emberek feleljenek az őket érintő kérdésekre, ugyanis más adatforrásból nem állnak rendelkezésre részletes információk az életkörülményeikről. Márpedig ezek kiemelt szerepet játszanak a helyzetük javítását és esélyegyenlőségük biztosítását célzó programok előkészítésében, megvalósításában. Mindemellett a válaszok a fogyatékossággal élőket támogató civil szervezetek munkájához is nélkülözhetetlenek.

A KSH arra kéri továbbá az embereket, hogy válaszoljanak az egészségi állapotra vonatkozó kérdésekre, is hiszen azok is fontosak lesznek a mindenkit érintő egészségügyi fejlesztésekhez, beruházásokhoz.
A népszámlálást október 1-je és november 28-a között tartják. Célja, hogy pontos és részletes képet adjon Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, illetve élet- és lakáskörülményeiről. Október 16-áig a háztartások önállóan, interneten keresztül tölthetik ki a kérdőívet, október 17-étől pedig számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyek nem élnek az online kitöltés lehetőségével.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30 °C
Minimum: +19 °C

Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek felettünk. Záporok, zivatarok nagy számban főként a középső harmadban várható, melyeket elsősorban felhőszakadás, illetve erős, néhol viharos széllökés kísérhet. Az északias szél egyre többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul. Fronthatásra nem kell számítani.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra