Egymillió forintot kapnak a rászoruló gyerekek

A Szivárványcsaládokért Alapítvány december 6-a alkalmából azoknak a gyerekeknek segít egymillió forinttal, akik a Menedékház Alapítvány átmeneti otthonában kell, hogy töltsék az ünnepeket.

A Mikulás évente családok millióit látogatja meg december 6-án. Így, ha valaki, ő igazán ismeri a családokat és látja, hogy azok milyen sokfélék. A Szivárványcsaládokért Alapítvány idén ezért a Mikulásgyárban felkereste őt, hogy megkérdezzék, miben hasonlítanak, illetve miben különböznek a családok. A vele készült beszélgetésben elárulta, hogy meg sem tudja mondani, hányféle családot látott már. "Minden család más és más. Mégis abban, ami igazán lényeges, egyformák. Mindenhol a szeretet a legfontosabb, így szerinte nem is kérdés: a család az család" – hangsúlyozta.

karácsony, ünnep, család
Rászoruló gyerekeket támogat a Szivárványcsaládokért Alapítvány. A fotó illusztráció, forrás: Getty Images

A civil szervezet a filmmel arra akarja felhívni a figyelmet, hogy miközben a szivárványcsaládok ugyanúgy szeretik a gyerekeiket, mint az összes magyar család, addig az állam nem biztosít azonos jogokat nekik, és a gyerekeiknek sem. Például csak az egyik, a hivatalosan bejegyzett szülő után örökölhetnek, ha pedig orvoshoz kell vinni őket, akkor csak az egyik szülő kaphat információt arról, hogy mi van a gyerekükkel.

Nem minden családban felhőtlen a boldogság

A Szivárványcsaládokért Alapítvány azonban azt is tudja, hogy sok családban az ünnepek nemcsak örömet, hanem nehézséget is jelentenek. "Sajnos az ünnepek sok helyen nem a felhőtlen boldogságot jelentik, még akkor sem, ha a szeretet egyébként megvan. Az idei évben mi ezeknek a családoknak szeretnénk segíteni" – közölte az Alapítvány. "Ezért a Micsoda család! című mesekönyvünk bevételéből 1 millió forintot utalunk a Menedékház Alapítványnak, hogy a családok átmeneti otthonában élő gyerekeknek könnyebbé tegyük az ünnepet" – tették hozzá.

A Micsoda család! az első olyan magyar nyelvű mesekönyv Magyarországon, ami szivárványcsaládok életét mutatja be. A két rövid történetet tartalmazó kötetet 3-5 éves korosztálynak írta Lawrence Schimmel. A meséket Szabó T. Anna József-Attila-díjas költő fordította. 

A Menedékház Alapítvány otthontalanná vált családoknak és fedél nélkül élőknek segít. Az általuk fenntartott átmeneti otthonban jelenleg 48 gyerek él. Ezek közül a gyerekek és családok közül sokan az utcán töltenék a karácsonyt, ha nem lakhatnának az átmeneti otthonban.

"A Szivárványcsaládokért Alapítványtól kapott támogatásból gyermekpszichológust fogunk foglalkoztatni, hogy a családok átmeneti otthonában élő gyerekeknek szakember segítsen az átélt nehézségek feldolgozásában. A többségük súlyos traumákon ment keresztül: átélték azt, hogy családjukkal együtt kilakoltatták őket, vagy élhetetlen körülmények között laktak hosszabb ideig" – mondta el Nagy Zoltán, a Menedékház Alapítvány igazgatója. "Sajnos idén a rezsink drámain megnőtt, ezért mi is fennmaradásért küzdünk. Ilyen körülmények között a talpon maradásért is küzdeni kell, és sajnos ilyen programokra önerőből nem jut pénz – pedig a kicsiknek óriási segítséget jelent. Miattuk örültünk nagyon a támogatásnak" – szögezte le.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: -2, +3 °C
Minimum: -10, -5 °C

Sok napsütés lesz, de csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, északkeleten erős lökések kísérik az északias szelet, -2, 3 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden nem jön front, de a markáns hideg miatt nagyon gyakoriak lehetnek a keringési- és vérnyomáspanaszok, a fokozottan érzékenyek pedig görcsös fejfájást tapasztalhatnak. Az ízületi bántalmak tartósnak bizonyulnak, nagy a megfázásveszély is. A napsütés azonban javítja a hangulatot és a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: