Csak júliustól lesz ingyenes a meddőségkezelés

Júliustól lesznek ingyenesek a meddőségkezelésben használt gyógyszerek és a teljes körű meddőségi kivizsgálások.

Ahogy már korábban olvashatták a HáziPatika.com-on, Magyarországon mintegy 150 ezer pár küzd meddőségi problémákkal. Ők azok, akik szeretnének gyermeket, de valamiért nem jön össze természetes úton a fogantatás. Azért, hogy könnyebben megszülethessen minden vágyott gyermek, ingyenessé teszik a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszereket és meddőségi beavatkozásokat.

lombikprogram, mesterséges megtermékenyítés, meddőségkezelés, gyermekvállalás,
Július 1-jétől lesz ingyenes a meddőségi kezelés és a kivizsgálás. Fotó: iStock

Ellátás, ingyen

Több embert érint a meddőség, mint hittük - kattintson!

A meddőségben érintett párok nehéz és kiszolgáltatott helyzetben vannak, ezért fontos, hogy bizalommal tudjanak azokhoz fordulni, akiktől a lehető leggyorsabban és legolcsóbban kaphatnak egységesen magas színvonalú ellátást - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a támogatási program bejelentésekor.

A bejelentés óta annyi változott, hogy nem 2020 elejétől, hanem csak a közepétől, tehát július 1-jétől lesz ingyenes az összes meddőségkezelésben használt gyógyszer, illetve a teljes körű meddőségi kivizsgálás - nőknek és férfiaknak egyaránt.

Egyébként 2019 végén gyarapodott az állami fenntartású meddőségkezelési intézetek száma, így jelenleg 12 korszerű felszereléssel működő meddőségi központ várja az érintetteket. 2020-tól ráadásul teljesítményvolumen-korlát nélkül számolhatják el a közfinanszírozott intézmények a beültetéseket.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: