Csak júliustól lesz ingyenes a meddőségkezelés

Júliustól lesznek ingyenesek a meddőségkezelésben használt gyógyszerek és a teljes körű meddőségi kivizsgálások.

Ahogy már korábban olvashatták a HáziPatika.com-on, Magyarországon mintegy 150 ezer pár küzd meddőségi problémákkal. Ők azok, akik szeretnének gyermeket, de valamiért nem jön össze természetes úton a fogantatás. Azért, hogy könnyebben megszülethessen minden vágyott gyermek, ingyenessé teszik a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszereket és meddőségi beavatkozásokat.

lombikprogram, mesterséges megtermékenyítés, meddőségkezelés, gyermekvállalás,
Július 1-jétől lesz ingyenes a meddőségi kezelés és a kivizsgálás. Fotó: iStock

Ellátás, ingyen

Több embert érint a meddőség, mint hittük - kattintson!

A meddőségben érintett párok nehéz és kiszolgáltatott helyzetben vannak, ezért fontos, hogy bizalommal tudjanak azokhoz fordulni, akiktől a lehető leggyorsabban és legolcsóbban kaphatnak egységesen magas színvonalú ellátást - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a támogatási program bejelentésekor.

A bejelentés óta annyi változott, hogy nem 2020 elejétől, hanem csak a közepétől, tehát július 1-jétől lesz ingyenes az összes meddőségkezelésben használt gyógyszer, illetve a teljes körű meddőségi kivizsgálás - nőknek és férfiaknak egyaránt.

Egyébként 2019 végén gyarapodott az állami fenntartású meddőségkezelési intézetek száma, így jelenleg 12 korszerű felszereléssel működő meddőségi központ várja az érintetteket. 2020-tól ráadásul teljesítményvolumen-korlát nélkül számolhatják el a közfinanszírozott intézmények a beültetéseket.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)