Új módszer a magzati kromoszóma-rendellenességek kimutatására

Németország, Ausztria, Liechtenstein és Svájc után immár Magyarországon is elérhető a PrenaTestÂŽ, Európa első non-invazív molekuláris genetikai vizsgálata, amely a magzati Down-kór (a 21-es triszómia) anyai vérből történő kiszűrésére szolgál.

A teszt a várandóság 12. hetétől alkalmazható, azon várandósok számára, akiknél magas a Down-kór jelenlétének kockázata magzatukban.

A teszt olyan orvosi beavatkozással nem járó molekuláris genetikai vizsgálat, amely egyszerű vérvétellel vizsgálja a magzati 21-es kromoszóma többlet - vagyis a Down-kór előfordulását a magzatban. az egyedülálló vizsgálati módszer az egyetlen, amely sikeresen teljesítette a CE jelöléshez szükséges szigorú feltételeket, és az Európai Unió in-vitro diagnosztikai irányelve szerint is hatékonynak bizonyult az ilyen típusú magzati rendellenességek új irányú kiszűrésére. A teszt a Patau-kór és az Edwards-kór, vagyis a 13-as és 18-as triszómia kimutatására is alkalmas lesz hamarosan.

"A PrenaTest® bevezetése rendkívül nagy lépés a hazai terhesgondozásban. Míg korábban a Down-kórra utaló 21-es kromoszóma-többlet megállapításához invazív, az anyát és a magzatot is veszélyeztető vizsgálatra, ún. amniocentézisre volt szükség, ma már egy vérvételből nagy pontossággal megállapítható a rendellenesség esetleges jelenléte. A teszt bevezetését követően tapasztalatunk, hogy mind a várandósok, mind a szakma részéről komoly igény van erre e modern, biztonságos módszerre és az elkövetkezendő években a teszt várhatóan teljesen felváltja az amniocentézist" - mondta Dr. Csermely Gyula, az RMC Magzati Medicina Központ orvosa, a New Era Genetics szakértője.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)